DODOLALA SAM, A SPAS SAM NAŠLA U OVIM TRIKOVIMA! Novinarka Espresa u borbi sa TROPSKIM VRUĆINAMA (VIDEO)
Espreso protiv vrućine, Foto: Espreso.co.rs

otkrivamo

DODOLALA SAM, A SPAS SAM NAŠLA U OVIM TRIKOVIMA! Novinarka Espresa u borbi sa TROPSKIM VRUĆINAMA (VIDEO)

Savetujemo da ne izlazite iz svoga doma u periodu između 12 i 17 časova, kada je Sunce najštetnije po naše zdravlje

Objavljeno: 09:35h

Napolju je pakao, a jedino o čemu svi razmišljamo jeste kako da se rashladimo.

Novinari Espresa ovoga puta odlučili su da svojim čitaocima pomognu i pruže praktične savete kako da izdrže visoke temperature koje su nas zadesile, i koje nam tek predstoje.

Ako nemate neke velike obaveze najbolje bi bilo da ne izlazite iz prostorija svoga doma u periodu između 12 i 17 časova kada sunce najjače greje i kada je najštetnije po naše zdravlje. Ako ste ipak primorani, mi ćemo vam dati nekoliko praktičnih saveta kako da sebi olakšate vrele dane.

Prva stvar na koju sam ja obratila pažnju jeste - voda. Bez flašice vode se ovih dana ne odvajam, a isto savetujem i vama, razlog je taj što voda našem telu omogućava da održi normalnu telesnu temperaturu, a što nam dodatno olakšava svakodnevno funkcionisanje. Trebalo bi da unosite najmanje 2 litre vode dnevno, dok ja u toku ovih letnjih dana popijem najmanje - duplo više!

foto: Espreso.co.rs

Pravilna ishrana je sledeća stvar koja mi olakšava izlazak iz kuće i koja mi obezbeđuje potrebnu energiju. Najviše se opredeljujem za voće i povrće, a izbegavam velike količine prženog ili pohovanog mesa.

Kada temperatura prelazi 30 stepeni, retko kada imam želju da treniram ili se bavim nekom fizičkom aktivnošću. Ipak, bitno je i da tokom leta budemo aktivni, ne bismo li se bolje osećali i bili zdravi. Pored plivanja, i uživanja na bazenima, probala sam i pomalo detinju metodu "treninga". U pitanju je igra pištoljima na vodu, koja će vam biti zabavna, posebno ako imate malu decu. Meni je svakako bilo mnogo zanimljivo.

foto: Espreso.co.rs

Ako se pridržavate ovih saveta olakšaćete sebi duge i tople letnje dane, a ako ste ipak osoba koja ne voli leto i vrućinu, već ste više skloni kiši i želite takvu vrstu osveženja, ja vam preporučujemo da probate dodole. Ne garantujem da će ovaj magijski obred prizvati kišu, ali nije loše ni da pokušamo da je prizovemo.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

A kako smo se mi proveli i kako je sve ovo o čemu sam vam pisala izgledalo, možete pogledati u ovom videu:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.