NAJTUŽNIJA SRPSKA PRIČA JE DOBILA OBRT! Albanci imaju VILE, a ova porodica je SKAPAVALA! SADA IM JE KONAČNO SVANULO
Porodici Stefanović iz Medveđe je konačno "svanulo", Foto: Humanitarna organizacija 28. Jun

ne mogu da sakriju sreću

NAJTUŽNIJA SRPSKA PRIČA JE DOBILA OBRT! Albanci imaju VILE, a ova porodica je SKAPAVALA! SADA IM JE KONAČNO SVANULO

U ovom području nalaze se vile izgrađene od strane Albanaca i srpske kuće, koje su u jako lošem stanju

Objavljeno:

Pre nekoliko meseci, porodica Stefanović iz Medveđe je bila u teškoj i potresnoj situaciji. Moglo bi se reći, bezizlaznoj.

Živeli su u više nego nehumanim uslovima, za razliku od kuća u kojima borave njihove komšije Albanci. Njihov dom je bio na ivici rušenja, nisu imali toalet, kupatilo - ali zajedno smo uspeli da im pomognemo!

foto: Humanitarna organizacija 28. Jun

Organizacija "28. jul" je posetila porodicu kako bi im dostavila pomoć koja je stigla od svih humanih ljudi.

Građevinski materijal u vidu cementa, šljunka, blokova i sličnog će biti upotrebljen za adaptaciju postojećeg stanja kuće, izgradnju dodatnog sprata kuće sa nekoliko soba i toaletom, za izradu stepeništa, a objekat će takođe biti i zatvoren sa novom stolarijom.

Sama organizacija je uložila blizu 10.000 dolara u ovaj projekat, i nagrada za sav trud i rad došla je u vidu dečije radosti i zahvalnosti roditelja na svemu učinjnenom.

1 / 6 Foto: Humanitarna organizacija 28. Jun

Prema informacijama koje smo dobili od porodice, kraj radova bi trebao da bude u okrobru, tako da pre zime usele u svoj novi prostor.

Podsećamo, ova porodica živi u selu Crni Vrh u opštini Medveđa. Ovo je najsiromašnija oblast koju je ova humanitarna organizacija posetila.

To područje gleda na administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom i deo je šireg područja čijem se aneksiranju Albanci nadaju.

U ovom području nalaze se vile izgrađene od strane Albanaca i srpske kuće, koje su u jako lošem stanju.

Ovu porodicu čini otac Milivoje, majka Jasmina i njihova deca, Dušan (12), Milica (10), Dušica (7), Anastasija (6), Ðina (4), Ema (2) i Lana koja ima nekoliko meseci.

Njihova kuća se nalazila na ivici rušenja i imala je jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba. Porodica nije imala kupatilo, toalet i uslove za kupanje.

Otac zarađuje za život sečenjem drva u šumi, uprkos ozbiljno narušenom zdravstvenom stanju. Majka veruje da je obrazovanje jedini put da se njena deca izdignu iznad siromaštva u kom odrastaju i zbog toga svakodnevno pešaci 8 kilometara u jednom smeru uzbrdo, i odvodi decu u školu.

foto: Humanitarna organizacija 28. Jun

Sada, ova porodica ima čemu da se nada, i njih je konačno "pogledala sreća".

Oni ne mogu da sakriju osmeh što će uskoro imati osnovne uslove za život.

foto: Humanitarna organizacija 28. Jun

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.