120 EVRA ZA LEŽALJKU U OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU! Ovo je spisak novih cena, neće vam se dopasti
Letovalište, Foto: Filip plavčič

letovanje

120 EVRA ZA LEŽALJKU U OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU! Ovo je spisak novih cena, neće vam se dopasti

Cene se kreću u zavisnosti od popularnosti samog letovališta, ali i plaže, od "klase" barova ispred kojih se ležaljke nalaze ali je takođe važno i u kom se redu nalaze

Objavljeno: 08:31h

Pored svih troškova oko aranžmana i puta, velika novčana stavka na letovanju za sve turiste predstavlja iznajmljivanje ležaljki. Oni koji ne vole da se "izležavaju" na šljunku i kamenčićima, moraće svakodnevno da izdvajaju određenu svotu novca za ovaj "komfor na plaži".

Cene se kreću u zavisnosti od popularnosti samog letovališta, ali i plaže, od "klase" barova ispred kojih se ležaljke nalaze ali je takođe važno i u kom se redu nalaze. Pa ćete tako svuda više novca izdvojiti za što bližu lokaciju vodi.

Nove cene ležaljki, sezonske, počinju 20. juna i traju do 31. avgusta.

Grčka

U Grčkoj u većini popularnih letovalištva važi pravilo da uz naručeno piće u baru na plaži možete koristiti ležaljku. Tako da za nekoliko evra (najčešće sedam do 10) možete koristiti dve ležaljke i suncobran ceo dan, ali i to zavisi od "kućnog pravila" bara. Tako se može desiti da vam neko ne dozvoljava sa jednim pićem da sedite ceo dan, a kod drugih to neće biti nikakav problem.

Odvojene ležaljke od barova, po osobi, platićete od 5 do 15 evra, u zavisnosti od mesta.

To važi za pristupačnija letovališta poput Paralije i Halkidikija. Međutim, ove godine pojedine, takoreći luksuznije plaže, iako su na Halkidikuju, podigle su cene ležaljke, pa su tako na jednoj plaži na prvom prstu dostigle čak 25 evra za set. U set ulaze suncobran i dve ležaljke.

Crna Gora

Cene u Crnoj Gori su uglavnom iste kao i ranijih godina, bez nekih većih poskupljenja. Cena kompleta od dve ležaljke sa suncobranom na većini plaža u Crnoj Gori kreće se od 5 do 20 evra (ne računajući nekoliko kupališta u blizini Svetog Stefana i hotelske de lux plaže), pri čemu se ova najjeftinija opcija može naći uglavnom samo u Baru i Herceg Novom.

Paprene ležaljke plaćaju oni koji žele da uživaju na Svetom Stefanu gde set košta oko 100 evra, ali i na Miločeru gde je prethodnih godina bilo potrebno izdvojiti čak 120 evra za dve ležaljke i suncobran.

Hrvatska

Cene u Hrvatskoj skočile su između 5 i 15 odsto, u zavisnosti od mesta za koje se turisti odluče. U svakom slučaju, ispod 10 evra je jako teško pronaći ležaljku, dok su najskuplje oko 20 evra. Prošle godine se ležaljka mogla iznajmiti i za 7 evra.

Turska

Turisti koji letuju u Turskoj najčešče se opredeljuju za aranžmane "all inclusive", u koje je uključena i ležaljka. Za one koji se ipak ne opredele za tu opciju, cene iznajmljivanja su od 7 do 10 evra u proseku, takođe u zavisnosti od plaže i od lokacije.

Bugarska

Bugarska je poslednjih godina postala popularno letovalište i važi za jedno od najjeftinijih destinacija u regionu. Ali cene ležaljki nisu preterano jeftinije nego u ostalim letovalištima, pa se tako set od dve ležaljke i suncobranom može pronaći za 12 ili 15 evra.

Međutim, među turistima koji letuju u Bugarskoj je popularna kupovina suncobrana u lokalnim radnjama, koji koštaju maksimalno 7 evra, pa se neretko odlučuju da kupe suncobran i koriste ga ceo odmor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.