Nagrada Telekoma Srbija za najbolji rad na odseku Novi mediji (FOTO)
Foto: Promo

PRIZNANJE!

Nagrada Telekoma Srbija za najbolji rad na odseku Novi mediji (FOTO)

Dodeljene su vredne nagrade

Objavljeno:

Na otvaranju zajedničke studentske izložbe u Galeriji FLU dodeljene su nagrade najboljim studentskim radovima na Fakultetu likovnih umetnosti tokom akademske 2018/2019. godine. Studentima je priznanja uručio dekan fakulteta Dimitrije Pecić, dok je Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekom Srbija, uručila specijalnu nagradu te kompanije studentu master studija na odseku Novi mediji Lazaru Zagrađaninu.

„Za Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu je od velikog značaja odluka kompanije Telekom Srbije da i ove godine dodeli nagradu za najbolji studentski rad na odseku Novi mediji. Ova velikodušna odluka potvrđuje da u našoj zemlji postoje ustanove koje smatraju da je ulaganje u kulturu i prosvetu veoma važno i da mladim ljudima treba omogućiti što bolje uslove za rad i mogućnost da iskažu svoj talenat. Ova nagrada predstavlja veliku podršku radu Fakulteta u celini i primer na koji bi mnoge kompanije u Srbiji mogle da se ugledaju. Ovom prilikom hteo bih da izrazim veliku zahvalnost kompaniji Telekom Srbija na dragocenoj podršci radu FLU u Beogradu“, izjavio je Dimitrije Pecića, dekana Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu Telekom Srbija već treću godinu obezbeđuje novčani iznos za najbolji studentski rad na odseku Novi mediji, a pomogao je i nabavku vredne tehničke i multimedijalne opreme kako bi studentima bili omogućeni što bolji uslovi za istraživanja na polju novih medija i novih oblika komunikacije.

„U ime kompanije Telekom Srbija želela bih da izrazim veliko zadovoljstvo što imamo priliku da izbliza pratimo, podržavamo i pomažemo razvoj mladih umetnika koji su danas pokretači na odseku za Nove medije Fakulteta likovnih umetnosti. Kao društveno odgovorna kompanija verujemo da se sve vodeće kompanije, koje se tradicionalno bave strateškim ulaganjem u zajednicu, moraju istovremeno posvetiti i podsticanju pojedinaca, nosilaca pozitivnih promena u društvu. Umetnost je u tom kontekstu uvek bila ogledno polje na kojem su istaknuti pojedinci istraživali i ispitivali domete svoje epohe, svog okruženja, kao i svoje sopstvene. Izuzetno nam je drago da nagrađeni rad ima upravo takve odlike“, izjavila je Marija Bošković, direktora Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija prilikom uručenja nagrade.

1 / 4 Foto: Promo

Studentu Lazaru Zagrađaninu, nagrada Telekoma Srbija pripala je odlukom stručnog žirija kojeg su činili Zoran Erić, kustos Zbirke novih umetničkih medija u MSUB, Zorana Đaković Minniti, koordinatorka međunarodnih projekata KCB-a i galerije Podroom i Zoran Popović, umetnik. Nagrađeni rad „Bez naziva“, pored umetničke vrednosti, poseduje i dodatnu povezanost sa industrijom telekomunikacija. Rad se sastoji od instalacije u prostoru, Android aplikacije i video rada u kojem je, kroz funkcionalnost „proširene stvarnosti“, prikazana autorova intervencija i njegovo viđenje reklamnih poruka koje su postavljene na proizvodima sa kojima svakodnevno dolazimo u dodir.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.