ISPRAVKA: Izmišljeno terorisanje đaka od strane devojčice koja je navodno pevala ustaške pesme
Policija Crne Gore / Ilustracija, Foto: Dragan Kadić

ISPRAVKA

ISPRAVKA: Izmišljeno terorisanje đaka od strane devojčice koja je navodno pevala ustaške pesme

Ispravka

Objavljeno: 17:03h

Portal Espreso je datuma 28.06.2019. preneo vest pod naslovom "SRBINE, VIDEĆEŠ ŠTA TE ČEKA! ***** VAM SE NA VIDOVDAN! Ovo je rekla UČENICA OSMOG RAZREDA i zapevala USTAŠKU PESMU!" koji je u sebi sadržavao netačne informacije.

Na osnovu analize fekt ček portala Raskrinkavanje.me, sporni delovi teksta su izmenjeni ili uklonjeni, a promenjen je i naslov.

Kompletnu analizu pogledajte ovde.

Espreso je preneo da su učenici srpske nacionalnosti u Osnovnoj školi "Dragiša Ivanović" u Podgorici bili su izloženi verbalnim, ali i fizičkim napadima od strane K.P, koja je navodno pevala ustaške pesme, ali se ispostavilo da je ovaj događaju izmišljen.

Tim Raskrinkavanje.me kontaktirao je razrednu Svetlanu Bulatović. Bulatović je negirala da se ovaj incident dogodio i da je uopšte bila pozvana da reaguje u toku nastave.

Ovaj sajt je kontaktirao i roditelje učenice J.P., kojoj je drugarica iz odeljenja K.P. navodno stavila nož pod grlo. Negirali su da se to dogodilo.

Kontaktirali su i roditelje djece inicijala B.I., P.Š. i J.J. koji su u ovom tekstu označeni kao žrtve incidenta. Svi su kazali da njihova deca nisu bili žrtve, da su informaciju o tome saznali iz medija i da je celokupni slučaj izmišljen.

Portal Espreso se ovim putem izvinjava čitaocima na prenošenju neproverenih informacija.

(Espreso.co.rs/ in4s.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.