SRPKINJI ZMIJA IZMILELA IZ WC ŠOLJE! U ovom gradu je INVAZIJA gmizavaca, VREBAJU SA SVIH STRANA
U ovom gradu je I NVAZIJA gmizavaca, Foto: Profimedia

HOROR!

SRPKINJI ZMIJA IZMILELA IZ WC ŠOLJE! U ovom gradu je INVAZIJA gmizavaca, VREBAJU SA SVIH STRANA

U bolnicu u Leksovcu od dolaska toplijeg vremena šestoro pacijenata je hospitalizovano zbog ujeda zmije.

Objavljeno:

Direktor leskovačkog "Komunalca" Vladimir Sinadinović još jednom je zamolio građane da ne ubijaju zmije podsećajući da su i zakonom zaštićene.

- Leskovac je tokom ove godine jedno veliko gradilište pa su građevinske mašine mnoge doskora usnule reptile isterale na čistinu - ističe Sinadinović.

Borivoje Kostić, aktivista mesne zajednice "Veternica" u Leskovcu, veliki poznavalac gmizavaca ističe da su zmije u vreme parenja veoma aktivne i da ih ima najviše u južnom delu grada u perifernim naseljima, ali ih takođe ima i na obali Veternice zbog neuređenog priobalja i nekošene trave...

Ugledni leskovački novinar Zoran Saitović ispričao je da je u kući njegovog rođaka Martina Salkovića u romskom delu naselja "Slavko Zlatanović" u južnom delu grada zmija izašla u kupatilo uplašivši njegovog petogodišnjeg sina. Zmija je navodno virila iz WC šolje i njihovom komšiji je trebalo oko pola sata da "zalutalu" zmiju izbaci napolje...

Sa zmijama se najčešće sreću sakupljači sekundarnih sirovina po napuštenim gradilištima i deponijama. U mnogim selima leskovačkog kraja, posebno onim gde ima starih kuća, sa zidanim kamenom u temelju, ove godine zmije su zauzele "počasno" mesto. Stručnjaci navode da zmijama ovaj položaj najviše odgovara da leškare site na kamenu.

U bolnicu u Leksovcu od dolaska toplijeg vremena šestoro pacijenata je hospitalizovano zbog ujeda zmije. Za troje njih stručnjaci su sumnjali da je u pitanju ujed otrovnice.

U leskovačkom kraju je najviše smukova i belouški, ali se pojavi i po koja šarka, što dodatno zabrinjava berače višanja, malina i kupina, jer su zmije najčešće sreću u žbunovima i visokoj travi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.