SAMO DA SE OVA MUKA ZAVRŠI! Pričali smo sa budućim studentima, otkrili su nam SVE SVOJE STRAHOVE! (FOTO)
Brucoši nestrpljivo čekaju početak prijemnog ispita, Foto: Espreso.co.rs

anksioznost

SAMO DA SE OVA MUKA ZAVRŠI! Pričali smo sa budućim studentima, otkrili su nam SVE SVOJE STRAHOVE! (FOTO)

Bivši srednjoškolci nalaze se na raskršću svog života, sa nepunih 19 godina treba da odluče čime će se baviti i šta će studirati

Objavljeno:

Pipreme i prijave za prijemne ispite su gotove, brucoše još samo polaganje prijemnog ispita deli od upisa na željene fakultete, a izgleda da je stres sve vreme prisutan.

Bivši srednjoškolci nalaze se na raskršću svog života, sa nepunih 19 godina treba da odluče čime će se baviti i šta će studirati. Stvarne opasnosti po život nema, a ipak se brucoši često osećaju uplašeno i nesigurno. Takva vrsta odluke nimalo nije jednostavna, i nije ni čudno što je anksioznost dodatno povećana ovom vrstom presije.

Ekipa Espresa uputila se na polaganje prijemnog ispita iz Psihologije na Filozofskom fakultetu, gde je razgovarala sa budućim akademskim građanima. Tamo smo zatekli veliki broj mladih ljudi, koji su nervozno čekali da prijemni ispit počne.

foto: Espreso.co.rs
foto: Espreso.co.rs
foto: Espreso.co.rs

Postavili smo im pitanja u vezi sa tim kako se osećaju, gde nam je većina potvrdila da je uplašena i nisigurna u svoja znanja, ali će ipak odraditi test, pa šta bude. Za ovo polaganje su uglavnom išli na privatne čašove, dok su test opšte informisanosti, koji se takođe danas polagao, pripremali iz tema koje su obrađivane na vestima, zatim iz književnosti, sporta, i slično, a jedan mladić nam je izjavio "Pa učili smo iz života".

- Volim matematiku i društvene nauke, ali ipak želim da upišem psihologiju jer mi pruža mogućnost da pomažem i da se bavim ljudima - rekla nam je jedna od devojaka pre nego što je ušla u salu da radi prijemni ispit.

Grupa prijateljica nam je potvrdila da se oseća uznemireno i da jedva čeka da se "ova muka od polaganja završi".

foto: espreso.co.rs

Prijemni ispit predstavlja samo jednu od prekretnica u životu, svakako da sam po sebi može biti stresan, ipak velika većina ljudi koja ga polaže dobro se pripremila za njega, zato smo sigurni da problema oko upisa na željeni fakultet neće biti, a uznemirenost će sigurno odmah nakon polaganja proći.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sara Belobrković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.