OTVARANJE KULTURNOG CENTRA NA ZLATIBORU: Saradnja VLADE SRBIJE i opštine Čajetina
Zlatibor / Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

SVEČANOST

OTVARANJE KULTURNOG CENTRA NA ZLATIBORU: Saradnja VLADE SRBIJE i opštine Čajetina

Zlatibor je turistička destinacija poznata po svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i zabavnim sadržajima, ali je i destinacija gde se svake godine održavaju brojne izložbe, koncerti, festivali i drugi kulturni događaji

Objavljeno: 25.06.2019. 09:28h
  • 49

Svečano otvaranje Kulturnog centra na Zlatiboru biće održano u sredu 26. juna 2019. godine sa početkom u 12.00 časova.

Reč je o objektu čiju je izgradnju pomoglo Ministarstvo Trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa opštinom Čajetina, te će zdanje otvoriti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Zlatibor je turistička destinacija poznata po svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i zabavnim sadržajima, ali je i destinacija gde se svake godine održavaju brojne izložbe, koncerti, festivali i drugi kulturni događaji.

Kako se Zlatibor do sada sretao sa problemom organizacije manifestacija i kulturnih dešavanja u zimskim i jesenjim mesecima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, javila se potreba da se izgradi objekat gde će i tokom zimskih meseci i loših vremenskih prilika moći da se održavaju brojne manifestacije.

Od ovog leta organizacija kulturnih dešavanja biće znatno olakšana jer se u funkciju pušta nova zgrada Kulturnog centra. Posle dve i po godine gradnje u punom sjaju zasijaće multifunkcionalni objekat koji su zajedničkim snagama gradili Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ukupna vrednost projekta je 227.000.000,00 dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45.000.000,00 dinara, a 182.000.000,00 dinara su uložena sredstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Gradnja Kulturnog centra počela je 19. septembra 2016. godine kada su, označavajući početak radova, beton u temelje budućeg objekta zajedno položili ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim LJajić, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i zamenik predsednika opštine Arsen Đurić.
Tokom više od dve godine koliko je trajala gradnja, na platou pored zgrade Turističke organizacije Zlatibor izvršeni su obimni radovi na adaptaciji i uređenju prostora, a zatim i na samom objektu koji je izgrađen po najsavremenijim standardima.

Savremeni multifunkcionalni objekat ima površinu 1.925 kvadrata i raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih turističkom Zlatiboru: scenom za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim salama, medija centrom, kancelarijama za administraciju i drugim prostorima. Pored pomenutih sadržaja, u objektu postoji i deo smeštajnih kapaciteta, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.
Kulturni centar je značajan objekat koji će sadržajno upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, a pored brojnih turista sadržaje Kulturnog centra koristiće i meštani Zlatibora i okoline.

Kulturni centar je objekat koji je urađen po najvišim evropskim i svetskim standardima i biće na ponos čitavom Zlatiboru, prava oaza kulture. Sa novim galerijskim prostorom, velikom bioskopsko-pozorišnom dvoranom i nekoliko manjih konferencijskih sala, Kulturni centar postaće dom brojnim izložbama, umetničkim kolonijama, festivalima, tako da će i meštani i svi dragi gosti Zlatibora moći da užvaju u novim sadržajima.

BONUS VIDEO:

POLICIJA BLOKIRALA IZLAZE NA AUTO PUT KOD BEOGRADSKE ARENE: Saobraćaj otežan u smeru ka Zagrebu (KURIR TV)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media