Bolno do neba: Čak 400.000 parova u Srbiji ne može da ima decu!

Svaki šesti par u problemu

Bolno do neba: Čak 400.000 parova u Srbiji ne može da ima decu!

Ipak, nadu ne treba gubiti jer je postupak veštačke oplodnje uspešan u 50 odsto slučajeva
Objavljeno:
Jedna crta, umesto očekivane dve. Agonija. Bol. Suze. Iznova i iznova...
Wikipedia
Sterlititet i saznanje da ne možete da imate decu. Najveći udarac za svaki par.
nije bitno ko je kriv - i ko ne može. - Svog supruga sam upoznala posle 30-te i mislili smo da će sve ići kako treba. Nakon venčanja, počeli smo da "radimo" na bebi.
Prvi, drugi pokušaj. Dani, meseci, godine. Zbog zdravstvenih problema nisam mogla da ostanem trudna, priča za Espreso LJ. A. (39) iz Novog Sada. Zašto nastaje muški sterilitet i kako ga sprečiti (FOTO) (GIF) Mučili su se pune četiri godine. Bilo je i teških momenata. Čak i nadomak razvoda.
- Više puta sam išla na veštačku oplodnju i napokon, iz petog puta uspela. Plod naših napora je naš sin. Priznajem, suze, bol i izgubljeni živci su se isplatili , sa osmehom zaključuje naša sagovornica.
Sa problemom steriliteta suočava se svaki šesti par u Srbiji! Čak 400.000 parova ima neki problem sa začećem bebe.
Prema rečima primarijusa dr Milana Perovića, naučnog saradnika GAK “Narodni front” ispitivanja su pokazala da kod svakog četvrtog para nije moguće otkriti uzrok neplodnosti.
- Kada se utvrdi uzrok neplodnosti, zna se i kom partneru je problem. U
40 odsto slučajeva reč je o ženi, u drugih 40 o muškarcu, dok 20 odsto podrazumeva reproduktivne probleme kod oba partnera , Razlozi su, u većini slučajeva, uglavnom poznati... - Kod žena najčešći uzrok steriliteta su izostanak ovulacije, neprohodnost jajovoda, miomi, endometrioza, ali i godine. Po pravilu, žene u starijem životnom dobu imaju manje šanse za začećem, podseća doktor. Kod muškaraca do steriliteta dolazi zbog poremećaja broja, pokretjivosti ili oblika spermatozoida. "Ona je jalova". Sterilitet više nije tabu tema.
Parovi koji imaju problem njegovo rešenje traže u klinikama za veštačku oplodnju.
uspešnost ostvarenih kliničkih trudnoća je oko 50 odsto. Put kojim prolaze parovi koji se bore sa ovim problemom je trnovit. Bolan je. Na ovom putu potrebno je naoružati se živcima. Ipak, šanse su pola-pola, pa vredi pokušati.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.