NEBOJŠINI DRUGOVI TRAŽE DA KC PANČEVO PONESE IME GLOGOVCA! Njegovi prijatelji iz škole i nastavnici imaju OVU ŽELJU
Nebojša Glogovac, Foto: Dragan Kadić

ZAHTEV

NEBOJŠINI DRUGOVI TRAŽE DA KC PANČEVO PONESE IME GLOGOVCA! Njegovi prijatelji iz škole i nastavnici imaju OVU ŽELJU

Nebojšini školski drugovi i profesori kažu da su prvi koji su pokrenuli jednu ovakvu inicijativu, a da imaju i podršku građana svedoči i to što su za samo nekoliko sati prikupili 350 potpisa

Objavljeno:

U Gradskom parku u Pančevu školski drugovi Nebojše Glogovca počeli su prikupljanje potpisa građana za dopunu imena Kulturnog centra koji bi po njihovom mišljenju trebalo da ponese ime našeg slavnog glumca koji nas je prerano napustio. Podršku su dobili i od Nebojšinih kolega, glumaca iz beogradskih pozorišta.

Grupa građana "Nebojšini drugovi" , profesori i nastavnici iz osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" i gimnazije "Uroš Predić" u želji da sačuvaju od zaborava lik i delo svog najpoznatijeg đaka pokrenuli su potpisivanje peticije da se Kulturni centar u Pančevu, gde je započeo karijeru dopuni njegovim imenom.

"Nebojša je velikan srpskog glumišta i ne samo srpskog, nego i glumišta regiona. Dobio je toliko inostranih nagrada za svoju glumu, a sve što je uradio na sceni potiče sa pančevačkih dasaka", rekla je Aleksandra Mihajlović, Nebojšina školska drugarica.

Nebojšini školski drugovi i profesori kažu da su prvi koji su pokrenuli jednu ovakvu inicijativu, a da imaju i podršku građana svedoči i to što su za samo nekoliko sati prikupili 350 potpisa.

"Mi znamo da postoje i druga slavna imena ljudi koji su zaslužni, ali Nebojša pripada toj masi imena i pripada tim ljudima koji ne smeju da se zaborave", istakla je Snežana Panić, Nebojšina razredna, nastavnica u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Snežana Panić će sa svojim bivšim đacima sledeće nedelje predati Gradskoj upravi sve prikupljene potpise u nadi da će Kulturni centar poneti ime Nebojše Glogovca, a jedno je sigurno–on će zauvek živeti u njihovim, ali i u srcima brojnih Pančevaca koji će ga pamtiti po brojnim maestralnim ulogama.

BONUS VIDEO:

Tata pokazuje ćerki kako se nosi ŠORC! URNEBESNO! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.