SKANDAL! Komarci POPIŠE SVU KRV SRBIMA, a avioni iz Srbije idu u Hrvatsku da ZAPRAŠUJU ove insekte?
U Srbiji je takođe najezda komaraca, a dosadašnji napori nadležnih da ih suzbiju, doduše s kopna, nisu urodili velikim plodom, Foto: Kurir/T.Ilić

da li je moguće?

SKANDAL! Komarci POPIŠE SVU KRV SRBIMA, a avioni iz Srbije idu u Hrvatsku da ZAPRAŠUJU ove insekte?

Ovih dana i susedna Hrvatska muku muči s komarcima, baš kao i mi

Objavljeno:

I u Hrvatskoj je jedna od glavnih tema zaprašivanje komaraca, odnosno kritika nadležnih zašto oni do sada nisu tretirani.

Najteže je, kako se čini, Osiječanima, koji kažu da ni decu više ne mogu da puštaju napolje. Svi se pitaju zašto komarci nisu zaprašeni iz vazduha, kao svih prethodnih godina.

Ispostaviće se, kako piše hrvatski portal 24sata.hr, da u Hrvatskoj nema aviona koji bi to mogli izvesti, pa će Slavonce od komaraca spašavati avioni iz Srbije.

Vlada je na sednici u sredu zadužila Ministarstvo zdravstva i županijski Zavod za javno zdravstvo da preduzmu sve radi dezinsekcije komaraca na osječkom području, a iz državnog budžeta odobreno je pet milona kuna kao pomoć.

U Srbiji je takođe najezda komaraca, a dosadašnji napori nadležnih da ih suzbiju, doduše s kopna, nisu urodili velikim plodom, budući da ih ima u svakom delu grada, a pogotovo predveče.

Nekon višednevnog apela, oni su tretirani i iz vazduha ali samo iznad pojedinih delova glavnog grada, poput na primer Velikog ratnog ostrva.

Bonus video

(Espreso.co.rs/24sata. hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.