SULJO MENJA ULICE U PAZARU, A NEKE JE NAZVAO PO ALBANSKIM TERORISTIMA S KOSOVA! Ovo je NAJNOVIJA provokacija Srbije
Sulejman Ugljanin, Foto: Screenshot/TV Prva

SKANDAL

SULJO MENJA ULICE U PAZARU, A NEKE JE NAZVAO PO ALBANSKIM TERORISTIMA S KOSOVA! Ovo je NAJNOVIJA provokacija Srbije

"Svi su svoje izabrali, a vi?"

Objavljeno:

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zatražilo od B‚NV na uvid dokumentaciju i informacije u vezi sa zahtevom za "specijalni status Sandžaka".

Iz tog resora za list "Politika" kažu da sada čekaju da im Bošnjačko nacionalno vijeće dostavi tražene podatke na osnovu kojih će odlučiti o eventualnim daljim koracima.

U međuvremenu, prema pisanju lista, na nekoliko mesta u Novom Pazaru osvanuli su plakati s "novim" nazivima ulica prema nedavnom predlogu odbornika SDA Sanžaka, Sulejmana Ugljanina.

Uz plakat SDA s porukom "Svi su svoje izabrali, a vi?", izlepljeni su i oni s imenima Alije Izetbegovića, Šabana Poluže, Aćif-efendije, Isa-bega Ishakovića, a odštampan je i naziv koji bi trebalo da stoji u planiranom "bulevaru Sandžaka".

Ova imena samo su deo šireg predloga s kojima su odbornici SDA izašli nedavno na sednici novopazarske kupštine. Predlagali su još i imena Ibrahima Rugove, Adema Demaćja, učesnika Sjeiničke konferencije...

Pošto njihov predlog nje prošao propisanu proceduru, odbornici SDP su odbili da ga razmatraju pa predlog nije ni uvršten u dnevni red, SDA je zatim zapretila da će, ako se predlozi od oko 600 novih imena ulica ne prihvate "u paketu", napustiti koaliciju u lokalnom parlamentu.

Tako kriza koja je izbila Bošnjačkom nacionalnom vijeću, mogla bi da se prenese i u parlament.

Kriza u BNV je nastala nakon što je to veće pokrenulo inicijativu za odredjivanje "specijalonog statusa za Sandžak", koja je upućena državnom vrhu Srbije i Crne Gore.

Nakon što su se predsedik BNV Esad Džudžo i partnerska lista Vakat je ogradili od te inicijative, Ugljaninova lista u veću Samoopredeljenje i njegova SDA zatražile su da predsednik tog veća podnese ostavku, što je on odbio.

Džudžo je ranije izjavio da njegovu ostavku traži "proalbanska grupa" unutar Ugljaninove SDA i Veća.

Da u BNV ne bi bila uvedena privremena uprava, Džužo je juče zakazao sednicu tog tela za 24. juna u 17 sati. On je rekao da ce na dnevnom redu sednice biti usvajanje finansijskog plana za ovu godinu, izveštaj o budžetu za prošlu godinu, kao i usvajanje Odluke o sprovodenju Rezolucije BNV o pravima i slobodama bošnjackog naroda u Srbiji od 1. marta 2012. godine.

“Dogovor o sprovodenju Bošnjačke rezolucije, može biti dobra platforma da se sacuva i ojaca bošnjacko jedinstvo u cijelom Sandžaku“, rekao je Džudžo. Inače, rok za održavanje sednice BNV da bi se izbeglo uvodjenje privremene uprave ističe 27. juna.

BONUS VIDEO:

KAKAV TUŽAN POGLED KAD NE DOBIJE HRANU KOJU VOLI! Preslatki haski se najviše raduje pilećim batacima i krilcima, ali ako mu poturite nešto drugo samo što ne zaplače (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.