MINISTARSTVO TVRDI DA NI DANAS NIJE BILO NEPRAVILNOSTI: Test iz matematike bez problema
Test iz matematike bez problema, Foto: Dragana Udovičić

završeno testiranje

MINISTARSTVO TVRDI DA NI DANAS NIJE BILO NEPRAVILNOSTI: Test iz matematike bez problema

Današnjim polaganjem testa završeno je sprovodjenje završnog ispita, a konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak, 27. juna u 8 časova

Objavljeno:

Test iz matematike, koji su učenici završnog razreda osnovne škole danas polagali u okviru završnog ispita, protekao je regularno i sve se odvijalo po utvrđenoj proceduri, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

Po podаcimа koje se dostаvili direktori osnovnih školа, izlаznost učenikа nа polаgаnje testа iz mаtemаtike bilа je visokа a u odnosu na test iz srpskog jezikа i kombinovаni test koje su učenici prethodno polаgаli, nije uočeno osipаnje brojа učenikа.

Navodi se i da škole do sad nisu prijavile nepravilnosti tokom održavanja ispita.

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahvaljuje se učenicima, njihovim nastavnicima i roditeljima na razumevanju i strpljenju. Ministarstvo izražava nadu da se u budućnosti neće dešavati slične situacije koje će remetiti aktivnosti koje se odnose na sprovodjenje završnog ispita", navelo je Ministarstvo.

Test iz matematike je prvobitno bio zakazan za utorak, 18. jun, ali je odložen jer su u javnost "procureli" zadaci, zbog čega je uhapšen jedan roditelj, a učenici u dva navrata organizovali proteste ispred ministarstva i predsedništva.

Današnjim polaganjem testa završeno je sprovodjenje završnog ispita, a konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak, 27. juna u 8 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.