DETALJI KRAĐE TESTA IZ MATEMATIKE! Igor je iskoristio zastoj u radu štamparske mašine, i onda se setio PREVARE
Igor S. (42) uhapšen je zbog sumnje da je ukrao primerak testa iz matematike, Foto: Printscreen/facebook, Espreso.co.rs

otac osmaka

DETALJI KRAĐE TESTA IZ MATEMATIKE! Igor je iskoristio zastoj u radu štamparske mašine, i onda se setio PREVARE

Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit

Objavljeno: 22:20h

Radnik štamparije u kojoj su štampani testovi male mature Igor S. (42) uhapšen je zbog sumnje da je ukrao primerak testa iz matematike.

Nakon toga je, uz pomoć drugih roditelja i učenika, taj test podelio ostalim maturantima.

Do krađe je došlo jer je u jednom trenutku dok su štampani testovi, jedna rotacija na mašini stala. Taj kvar je trajao oko pola sata. Za tih pola sata dok se nije radilo, uhapšeni je fotografisao testove u toaletu. Potom je taj primerak bacio u wc šolju i uništio ga, prenose beogradski mediji.

- Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit. Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina I. S. rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola. Osumnjičenom I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - saopštio je MUP.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je ovo dokaz "da je Ministarstvo zajedno sa školskim upravama, školama i nastavnicima svoj posao uradilo kako treba".

Igor S. je inače, otac osmaka iz Osnovne škole "Karađorđe". On je prilikom saslušanja priznao policiji da je tokom procesa štampanja testova za malu maturu iskoristio zastoj u radu štamparske mašine. Stamenković je, dok su drugi popravljali mašinu uzeo test iz matematike, otišao u toalet i tamo ga slikao mobilnim telefonom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.