NEMAČKI AMBASADOR POLOMIO NOGE ALBANSKOJ MAFIJI: Posle ovih njegovih reči SVI U PRIŠTINI DOSLOVNO DRHTE!
Nemački ambasador u Prištini Kristijan Heldt, Foto: Printscreen Youtube / RTV MITROVICA Official

OPASNA IGRA

NEMAČKI AMBASADOR POLOMIO NOGE ALBANSKOJ MAFIJI: Posle ovih njegovih reči SVI U PRIŠTINI DOSLOVNO DRHTE!

Kristijan Heldt je održao pravo predavanje iz demokratije

Objavljeno:

Nemački ambasador u Prištini Kristijan Heldt udario je direktno na moćnu porodicu Devoli, koja je monopolizovala tržište homologacije automobila uvezenih iz EU.

On je rekao da "ne razume logiku zašto, bez ikakve potrebe, automobili koji dolaze iz EU moraju da prođu kroz proces homologacije koji sprovodi lokalni monopol".

Kompanija Škeljkima Devolija nikad nije imala konkurenciju na kosovskom tržištu homologacije, a vlada nikad nije ispitala logiku kojom ova kompanija pravi enormne profite.

Nemački ambasador je ponovio da mu nije jasno zašto kola koja dolaze sa svim potrebnim papirima i kontrolama koraju da prođu još jednu kontrolu, i to privatne kompanije.

- Ja sam samo jadni ambasador koji pokušava da razume logiku ovih procedura: nova kola iz Evrope se uvoze na Kosovo, sa svim potrebnim dokumentima. Ali onda još jednom sve mora da se proveri, i to radi lokalna kompanija, i naplaćuje skuplje nego u EU - napisao je Heldt na Tviteru.

Inače, svaki auto uvezen na Kosovo mora da prođe rutinsku kontrolu nazvanu "homologacija". Ovo košta čak 125 evra, i svako ko uveze auto dužan je da je obavi, i to samo u Kosovskom centru za automobile, koji je u vlasništvu biznismena iz Peći Škeljkima Devolija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/GazetaExpress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.