AKO SE PITATE ZAŠTO DUGO ČEKATE AUTOBUS: Zbog letnjeg reda vožnje OVOLIKO buseva MANJE
Zbog letnjeg reda vožnje OVOLIKO buseva MANJE, Foto: Beta / Miloš Miškov

javni prevoz

AKO SE PITATE ZAŠTO DUGO ČEKATE AUTOBUS: Zbog letnjeg reda vožnje OVOLIKO buseva MANJE

Zbog velikih infrastrukturnih radova, pojedine tramvajske i trolejbuske linije ne mogu da saobraćaju tokom leta

Objavljeno:

Letnji red vožnje u javnom prevozu počeće da se primenjuje od subote 22. juna. To znači da će na ulicama biti 1.035 tramvaja, autobusa i trolejbusa, odnosno od 332 do 570 vozila manje nego tokom zimskih i prethodnih meseci.

Period primene letnjeg reda vožnje, u skladu sa višegodišnjom praksom poklapa se sa letnjim školskim raspustom i trajaće do 1. septembra. Na gradskim linijama saobraćaće ukupno 1.035 vozila u špicevima. U periodima vanvršnih opterećenja, sugrađane će prevoziti 876 vozila. To je 332 vozila manje tokom špica i 570 van njega, pošto se zna da po zimskom redu vožnje prestonicom krstari 1.376 vozila tokom vršnog opterećenja i 1.114 autobusa, trolejbusa i tramvaja u međuperiodu.

Zbog velikih infrastrukturnih radova, pojedine tramvajske i trolejbuske linije ne mogu da saobraćaju tokom leta. Da bi putnicima omogućili što kvalitetniji prevoz i u okolini radova, uspostavljene su nove linije koje saobraćaju u neposrednoj blizini zone radova.

Ovo znači da će Beograđani prevoz čekati znatno duže, od 10 do 20 minuta. Na onim linijama koje su i proteklih meseci bile neredovne zbog radova na trasi, poput linija 35 i 95, čekaće se mnogo duže.

Redukcije polazaka biće i na linijama ka prigradskim opštinama - Sopotu, Mladenovcu, Lazarevcu, Obrenovcu, ali od 1. jula. Koliko će tačno manje polazaka biti na linijama 465, 493, 581 i 860 "Novosti" nisu dobile odgovor. Tvrde da je letnji red vožnje još u izradi, ali i da će u lokalnom prevozu između naseljenih mesta na teritorijama pojedinih opština, redukcija polazaka biti minimalna.

Ipak, Mladenovčani i Lazarevčani znaju da i minimalno smanjenje polazaka znači čekanje autobusa od 30 minuta do čitavog sata, kao i "stajanje na jednoj nozi".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.