NAKON HISTERIJE SA TESTOVIMA IZ MATEMATIKE: Zaštitnik građana pokreće postupak protiv Ministarstva prosvete
Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

traži kontrolu rada ministarstva

NAKON HISTERIJE SA TESTOVIMA IZ MATEMATIKE: Zaštitnik građana pokreće postupak protiv Ministarstva prosvete

Zaštitnik građana će, navodi se, zatražiti od ministarstva relevantne informacije o svim činjenicama i okolnostima koje su dovele do odlaganja završnog ispita

Objavljeno: 19:40h

Zaštitnik građana saopštio je danas da će pokrenuti postupak kontrole rada Ministarstva prosvete zbog odlaganja završnog ispita iz matematike, a na osnovu relevatnih informacija i svih činjenica koje će zatražiti od tog resora, a koje su dovele do ove situacije.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da će Zaštitnik građana, po sopstvenoj inicijativi, pokrenuti postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja povodom odlaganja i pomeranja završnog ispita iz matematike za učenike osmih razreda, koji je trebalo da bude održan danas.

Zaštitnik građana će, navodi se, zatražiti od ministarstva relevantne informacije o svim činjenicama i okolnostima koje su dovele do odlaganja završnog ispita iz matematike, što je nedopustivo.

Navodi se da je Zaštitnik građana do saznanja da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odložilo polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita koji je odložen za 20. jun, došao putem sredstava javnog informisanja.

Prema informacijama koje su prenela sredstva javnog informisanja, do odlaganja je došlo zbog toga što su se na društvenim mrežama pojavili rukom pisani zadaci iz matematike, koje je osmaci trebalo da imaju na testu, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.