PORODICA POGINULOG MLADIĆA U LUČANIMA RAZGOVARALA S VUČIĆEM! Ovo je PREDSEDNIK SRBIJE obećao NESREĆNIM LJUDIMA
Porodica Milomira Milivojevića sa predsednikom, Foto: Printscreen / N1

POMOĆ

PORODICA POGINULOG MLADIĆA U LUČANIMA RAZGOVARALA S VUČIĆEM! Ovo je PREDSEDNIK SRBIJE obećao NESREĆNIM LJUDIMA

Evo šta je epilog razgovora...

Objavljeno:

Porodica Milomira Milivojevića, mladića stradalog pre dve godine u eksploziji u fabrici Milan Blagojević Namenska u Lučanima, zatražila od predsednika Srbije da slučaj dobije sudski epilog.

U fabrici "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima 14. jula 2017, radnik Milomir Milivojević, koji radi sa barutom, stradao je u eksploziji. Već gotovo pune dve godine, porodica mladića koji je poginuo na radnom mestu traži da se na sudu kazne odgovorni rukovodioci, jer je bilo propusta u bezbednosni procedurama. Tvrde da dokazi postoje, ali da optužnice nema jer su tužioci u strahu što su danas prijavili i predsedniku Srbije od kojeg su zatražili pomoć.

Predsednik Srbije 11. juna posetio je poplavljene Lučane. Oštetila je voda tamo 256 kuća, a stanari jedne podsetili su Aleksandra Vučića da je njihov dom trajno osakaćen još pre 2 godine.

"Moj sin je 21 žrtva ove fabrike ovde", podsetio je Milovan Milivojević šefa države da je 2017. izgubio sina u lučanskoj fabrici "Milan Blagojević Namenska".

Zatražio je otac stradalog Milomira od predsednika pomoć.

"U ponedeljak u 11 čekam te, čekam te", rekao mu je Vučić.

I dočekao je Aleksandar Vučić u predsedništvu porodicu poginulog mladića, jer Milivojevići ni dve godine od nesreće nisu dočekali pravdu.

"Mi smo njemu rekli sve što nas muči, a sad dalje... videćemo", rekla je Nela Milivojević, majka stradalog mladića.

"Rekao je - za par dana će se sve znati", dodao je Milovan Milivojević.

"Nadam se da će predsednik nešto preduzeti, da će prosto Ministarstvo pravde javnog tužioca pitati šta se dešava, zašto stoji u mestu. Pa svako treba da radi u ovoj državi svoj posao, pa nadam se da i javni tužilac mora da radi svoj posao, a iznad javnog tužioca imaju karike koje gledaju šta ko radi i prate", kaže Mirjana Milivojević, sestra stradalog mladića.

Već dve godine porodica insistira na optužnici osumnjičenih za bezbednosne propuste u fabrici "Milan Blagojević".

Advokat Milivojevića, Vladimir Todorić, pak, podseća su ljudi u vojnoj industriji već decenijama nedodirljivi, a da se gubitak života radnika opravdava cenom za to što su svesno odabrali rizičan posao.

"To se vidi ne od 2012. to se vidi od 90-ih i 70-ih godina. Imate slučaj iz Grmeča '95 godine gde je poginulo 11 ljudi, nije završeno suđenje. Imate od 2006. Prva Iskra Barič, bila tri ročišta za 13 godina. A ono što je najfrapantnije da tužilaštvo u tim slučajevima ne reaguje na sporost, ne traži ubrzanje, jednostavno njima je ok da to toliko traje", kaže advokat.

Od kada se nezgoda desila, Milivojevići javno iznose dokaze o kršenju procedura zaštite na radu.

Dve godine upiru prstom u Radoša Milovanovića, koji je na čelu najpoznatijeg preduzeća u Lučanima od 1982. Tvrde da on utiče na tužilaštvo, jer nisu hteli materijalno da se nagode, već žele kaznu za odgovorne među kojima je i sam direktor.

"Dve godine je kako je moj sin nastradao, sad će 14. jula, tada ću biti na groblju, posle ću doći ovamo, ja i supruga, ovo dete vući neću. Ne bude li se dotle ništa pokrenulo, znači tu ćemo biti dok ne pocrkamo ili dok ne isteramo pravdu ili dok ne skončamo i mi za istinu i za pravdu", upitao je Milovan Milivojević.

"Nadam se da će nam predsednik pomoći u svemu ovome, mada nama pomoći nema do kraja života", rekla je majka stradalog mladića.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.