Godinama sam izvlačila pare, a da niko nije provalio: 10 načina pomoću kojih konobari odlično zarađuju (FOTO) (GIF)

muljanjem do zarade

Godinama sam izvlačila pare, a da niko nije provalio: 10 načina pomoću kojih konobari odlično zarađuju (FOTO) (GIF)

Nije lako raditi u ugostiteljstvu, ali su tu definitivno i najbrže zarađene pare. A kad neko još zna trikove kako da vam izvuče pare, onda od bakšiša i "muljanja" može da živi kao lord
Objavljeno: 20:36h

Svi vi volite da sedite po kafićima, ispijate kafe, čavrljate, zar ne? Dobro, nije vam baš uvek svejedno kad stigne račun, ali, bože moj, to je ta cena. Ili, ipak, nije? Masovna tuča u restoranu: Konobarica im pomrsila račune! (VIDEO) Da li ste se ikada zapitali koje fore primenjuju konobari da bi nam "maznuli" više para? Pošto sam radila kao konobarica više od pet godina naučila sam sve štoseve za koje mnogi ljudi ni ne znaju! Mogu da se kladim da više para na brži način nema šanse da se zaradi. Ne kažu džabe da je to "najbrža lova".

international
Ali, morate da budete baš dobri u ilegalnom zarađivanju da vas ne bi provalili gosti ili, ne daj bože, poslodavac! Ovo je 10 proverenih i najprofitabilnijih forica. Definitivno! 1. Na kafi se prave pare Koju god da naručite, skratiće vas. Od jedne doze za espreso kafu, mogu da se naprave i 3! A još ako je sa mlekom... Pfffff dođe se i do 5! O turskoj i nesu je nepotrebno i pričati.
2. Točeno pivo je još lakša solucija Ako ste pivopija u kafiću bi vam bilo najbolje da naručite flaširano. Jer, ako uzmete točeno, pomirite se sa tim da ćete piti pola pivo pola vodu.
3. Flaširana negazirana Rosa, Akva viva...malo sutra. Dobićete svežu tek natočenu "česmušu", a šatro je otvaraju pred vama. 4. Dupli viski ili bilo koje drugo žestoko piće Led čini čuda. U najboljem slučaju dobijate trećinu doze!
5. Planirali ste da ostavite 50 dinara bakšiša Častićete 150, a da niste ni svesni. Stara fora - "nemam sitno". 6. Ako vas više sedi za stolom i rešite da častite, sami ste sebe ojadili, a ni ne znate Naplatiće vam više, to je zagarantovano. Bar tri, četiri pića će dodati na račun, a onda i sebi par stotina više u džep. 7. Cedevita - magičan napitak, dušu dao za muljažu U šteku je velika vrećica iz koje se sprema. Kesicu i vodu da sami napravite, sigurno nećete dobiti. 8. Volite toplu čokoladu? Nećete je dobiti Konobari jednostavno mrze da prave ove napitke. Pa ih tako često i nema. Možete da dobijete toplu alternativu kao što je čaj na primer. 9. Limunada, ali bez limuna Na dosta mesta se voće broji. Pa tako, ako poručite limunadu, možete da dobijete vodu u kojoj je stajao limun. I naravno, pola čaše leda. 10. Naručili ste skupoceno vino Dobićete neko akcijsko iz podruma pića, a naplatiće papreno. Razmislite sledeći put kada sednete u svoj omiljeni kafić. Ni ne znate šta vam standardna postava osoblja radi iza leđa. A ako se zamerite, pazite se, jer se konobari svete i to opako! :) (M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.