SRPKINJA ZA DLAKU IZBEGLA SMRT! Napala ju je riba koja PUŠTA OTROV, nije se dobro PROVELA
Ozloglašena "dragon fish" (morski pauk) pojavila se i u Nei Poriju gde je ubola jednu našu turistkinju, Foto: Profimedia

upozorenje

SRPKINJA ZA DLAKU IZBEGLA SMRT! Napala ju je riba koja PUŠTA OTROV, nije se dobro PROVELA

Nakon što ispusti otrov kreću nesnosni bolovi, pa je potrebna hitna medicinska pomoć

Objavljeno:

Kako javljaju srpski turisti na grupi posvećenoj Grčkoj, ozloglašena "dragon fish" (morski pauk) pojavila se i u Nei Poriju gde je ubola jednu našu turistkinju i pustila otrov, prenose beogradski mediji.

Riba, koja inače živi u velikim dubinama u poslednje vreme se sve češće pojavljuje u plićaku, a pošto se vešto skriva u pesku kada je nagazite ona ispušta otrov.

Nakon što ispusti otrov kreću nesnosni bolovi, pa je potrebna hitna medicinska pomoć. Prva pomoć je vruća voda jer, je otrov termolabilan, zbog čega ne bi bilo loše da uvek kraj sebe imate flašu vode koju ćete držati na suncu.

Doktor je ženi iz Srbije rekao da je imala sreće što se javila u prvih 15 minuta od ujeda ove otrovne ribe. Injekciju je primila u palac (gde ju je riba ujela) nakon čega je dobila antibiotik.

Inače, ljudi koji su se javili u komentarima preneli su i svoja iskustva sa otrovnicom, a većini od njih se ovo dogodilo u Paraliji. Nažalost, neki od njih su imali kasnije komplikacije na mestu gde je ih je riba ujela, a rođak jedne žene je čak morao da poseti hirurga i odstrani deo kože u kojem se otrov učaurio.

"Imala sam tu nesreću da stanem na otrovnu ribu u Grčkoj. Stala sam na na nju trčkarajući u pesku u vodi do kolena. Odjednom sam osetila neopisivu bol, nisam znala sta me je snašlo, mislila da sam polomila sve prste na nozi ili da sam stala na staklo. Međutim, krvi je bilo vrlo malo, samo nenormalan bol. I da sam znala za topli kamen ili toplu vodu koji pomažu, ne bih se u tom momentu setila, jer nisam imala pojma šta se desilo - napisala je na Fejsbuku devojka iz Srbije koja je prethodne godine imala neprijatno iskustvo sa morskim paukom.

Muž ju je odmah odvezao u bolnicu gde je saznala da je verovatno nagazila na ribu sa bodljama na leđima.

"Dali su mi injekciju, koja ne znam čemu sluzi, ali jedva da mi je umanjila bol, a dobila sam i recept za neku mast. Epilog cele priče je da me je užasno bolelo u naletima ceo dan, a stopalo mi se nadulo toliko da sam pet dana nosila isljučivo papuče. Otok ipak i dalje nije potpuno splasnuo ni posle dve nedelje", dodala je ona.

Ovu opasnu ribu karakterišu visoko postavljene oči, donja vilica duža od gornje, i šare na leđima. Sa donje strane ima bodlju okrenutu unazad, a sličnu bodlju ima i na prvom leđnom peraju.

Upravo ubodom ovih bodlji, morski pauk ubacuje svoj otrov u telo žrtve sa dramatičnim posledicama, a nekada davno, bez adekvatne medicinske pomoći bilo je i smrtnih slučajeva.

Ukoliko decu vodite na letovanje u oblast Olimpske regije predostrožnosti radi ponesite plastične sandale za vodu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.