DRAMA U NIŠKOJ BOLNICI! Napadači vikali SMRT SRPSKIM IZDAJNICIMA i lomili
Za sada nepoznati počinioci bacilli su noćas konzervu sa farbom na ploču zahvalnosti američkoj vojsci, Foto: Printscreen/facebook

Policija se uključila u rešavanje

DRAMA U NIŠKOJ BOLNICI! Napadači vikali SMRT SRPSKIM IZDAJNICIMA i lomili

Opremom koju je američka vojska obezbedila do sada je operisano više od 500 pacijenata sa juga Srbije i na taj način spasen im je život

Objavljeno:

Za sada nepoznati počinioci bacilli su noćas konzervu sa farbom na ploču zahvalnosti američkoj vojsci postavljenoj juna prošle godine na zgradi Klinike za kardiohirurgiju u Nišu povodom donacije od 400.000 evra ovoj zdravstvenoj ustanovi, prenose beogradski mediji.

Napad se dogodio oko tri sata iza ponoći, kada su, prema svedočenju radnika obezbeđenja, mladić i devojka hitnuli limenku sa plavom bojom na zgradu nakon čega su pobegli uzvikujući: "Smrt svim srpskim izdajnicima".

Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju, kaže da je ogorčen ispoljenim primitivizmom koji ocenjuje kao deo negativne klime stvorene u Srbiji prema Americi tokom poslednjih meseci.

Posle ovoga što se desilo, možemo da očekujemo bombe... Jer kako drugačije tumačiti napad na ustanovu namenjenu lečenju najtežih bolesnika. Opremom koju je američka vojska obezbedila do sada je operisano više od 500 pacijenata sa juga Srbije i na taj način spasen im je život.

Samo od početka ove godine operisano je 200 ljudi sa stopom smrtnosti ispod dva odsto. Ponosni smo na saradnju koju imamo sa našim američkim prijateljima, zahvalni smo im na podršci i izvinjavamo se na skrnavljenju obeležja na našoj zgradi - kazao je Milić

Kazao je da se protiv ove zdravstvene ustanove vodi kontinuirana hajka čak i na štetu pacijenata.

Pre desetak dana neko je sa naše liste čekanja skinuo 28 bolesnika jer su navodno operisani iako nisu ni ušli u bolnicu. To je praktično njihova osuda na smrt, jer ih mi više ne vidimo, jer ih nema na spisku i neće biti ni pozvani na operaciju. Ne shvatamo zbog čega se to radi, obavestili smo nadležne koji su nam kazali da nikakva šteta nije nastala za kliniku. A šta je sa pacijentima, šta je sa štetom koja je njih zadesila - pita se Milić.

Niška policija je potvrdila da im je prijavljeno da je došlo do oštećenja fasade na zgradi Klinike za kardiohirurgiju te da se radi na rasvetljavanju tog događaja.

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.