NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA SA KORIDORA 10! Predivne RODE se  ne odvajaju JEDNA OD DRUGE! ŽIVE U IDILI PRIRODE (FOTO)
Ljubav roda na Koridoru 10, Foto: Jugmedia.rs / Gordana Nastić

BAJKA!

NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA SA KORIDORA 10! Predivne RODE se ne odvajaju JEDNA OD DRUGE! ŽIVE U IDILI PRIRODE (FOTO)

Mnogi zastanu i da ih slikaju. Oni onda, poput pravih manekena, naprave dva tri kruga oko gnezda, pre nego što se vinu visoko u oblake

Objavljeno:

Predivan par roda koje se svake godine gnezde u selu Donji Neradovac kod Vranja i ove godine su prava atrakcija, ne samo za seljane već i za putnike namernike koji ovuda prolaze.

Kada se iz gnezda koje su svile na banderi tik uz Koridor 10, svojim moćnim krilima graciozno vinu put nebesa, gotovo sve ostave bez daha. Mnogi zastanu i da ih slikaju. Oni onda, poput pravih manekena, naprave dva tri kruga oko gnezda, pre nego što se vinu visoko u oblake.

foto: Jugmedia.rs / Gordana Nastić

Ovom paru roda deca su nadenula i imena. Zovu ih Baja i Jana. Oni svoje miljenike u vreme obeda uvek viđaju pored Morave kako sa visine vrebaju plen. Svi se oduševe kad ugrabe po neku zmiju i kad je onako živu, u brišućem letu, odnesu u gnezdo gde je u slast pojedu.

Inače, Baja i Jana svake godine odgaje po dva mladunca.Veoma su brižni roditelji. Svoje mlade nikada ne ostavljaju same. Uz njih su uvek i na prvim časovima letenja. Tada zajedno sa njima lete sa krova na krov. I tako sve dok ne nauče da lete.

U jesen, kada lišće požuti, svi zajedno krenu na dalek put u toplije krajeve.Pre nego što odaberu pravac oni naprave jedan veliki krug oko sela i onda se poput prave porodice upute negde ka jugu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Jugmedia.rs / Gordana Nastić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.