NISU SVI PROBLEMI ZA PSIHIJATRA! Otac Arsenije otkrio je LEK koji može MNOGO TOGA DA REŠI
Arsenije Jovanović, Foto: Printscreen / Youtube

MOLITVOM DO SPASA

NISU SVI PROBLEMI ZA PSIHIJATRA! Otac Arsenije otkrio je LEK koji može MNOGO TOGA DA REŠI

Kada osoba koja ima problem dođe kod njega, on ga pažljivo sasluša i kreće da traži koren njegovog problema. Kada dođe do korena, on ga obrađuje, čisti, i na kraju čupa

Objavljeno:

Na svega nekoliko kilometara od centra Mionice, u prelepom prirodnom okruženju Spomenika prirode Ribnica, smešten je Ribnički manastir posvećen Svetim Apostolima Petru i Pavlu.

Ova građevina ima dugu istoriju jer je sagrađena na temeljima Bog zna koliko crkava čiji najstariji pomen potiče još iz 1657 godine. Vekovima su je Turci rušili, a Srbi, uporno iznova gradili. Tako je bilo sve do 1835. godine, kada su proterani i pobijeni poslednji igumani i monasi. Od tada je građevina pretvorena u parohijsku crkvu.

Od 2017. godine starešina ovog manastira je otac Arsenije Jovanović, za koga kažu da nije običan monah. On je svestrana i harizmatična osoba, voli da piše, slika i peva, a po profesiji je stomatolog.

Prošao je dug i trnovit put sve dok kod Boga nije pronašao svoj duhovni mir. Kaže da mu je onog trenutka kad je izlečio sebe, Bog podario da može da pomaže i drugima koji se nađu u nekoj teškoj situaciji.

Pre nego što je došao u Ribnički manastir, šest godina je proveo u manastiru Ostrog, koji naziva „Duhovni urgenti centar“. Tamo je počeo da se bavi psihoterapijom i pomaže ljudima koji prolaze kroz najteže životne probleme.

Otac Arsenije smatra da nisu svi problemi za psihijatre i lekove, jer se mnogi problemi mogu rešiti molitvom i ako se suočimo sa sobom.

On na slikovit način govori kako pristupa vernicima kojima je potrebna duhovna pomoć. Kada osoba koja ima problem dođe kod njega, on ga pažljivo sasluša i kreće da traži koren njegovog problema. Kada dođe do korena, on ga obrađuje, čisti, i na kraju čupa. Ali, pominje kako ne mogu svi koreni odmah da se iščupaju, već je za neke potrebno puno vremena da se dobro obrade i sami osuše.

Monah Arsenije napominje da su od svega najvažnije molitve, smatra da je i jedna molitva iz srca proiznesena za nekoga ko pati dovoljna da se dobiju rezultati.

Pošto mu je Bog podario predivnu akustičnu crkvu, nestvarnu prirodu i dobre komšije, njegova velika želja je i da obnovi monaštvo, i od manastira Ribnica napravi mali molitveni, duhovni i kulturni centar.

BONUS VIDEO:

IPAK SU ONI SAMO MAČKE! Gepard prede, umiljava se i ljubi volonterku, tako nežno da podseća na pravo malo mače! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.