NJIH VIŠE MOJE OČI DA NE VIDE: Danica Grujičić zapaljivom izjavom REKLA SVE ŠTO JOJ JE NA DUŠI
Danica Grujičić, Foto: Filip Plavčić

OŠTRO

NJIH VIŠE MOJE OČI DA NE VIDE: Danica Grujičić zapaljivom izjavom REKLA SVE ŠTO JOJ JE NA DUŠI

U Srbiji se mora obaviti hitna remedijacija! 

Objavljeno: 12.06.2019. 15:50h
  • 111

Onkolog prof. dr Danica Grujičić rekla je u Nišu da se u Srbiji mora obaviti hitna remedijacija, odnosno obnova zemljišta kako bi bilo poznato koje su teritorije zagađene od bombardovanja 1999. godine, a koje nisu.

– Nesumnjivo je da broj onkoloških pacijenata raste i drugim državama, ali kod nas imamo dva i po puta više oboljele đece od raznih vrsta kancera. Ne možemo to svaliti na gojaznost, pušenje i slično. Mi sada moramo da se izborimo za činjenične podatke da su 1999. godine namerno bombardovali Srbiju, da su nam ekološki zagadili sredinu i da bi nas sve potamanili. Ako su branili jadne Srbe od Albanaca na Kosovu što su bombardovali, na primer, Suboticu. Dakle, ta bombardovana zemljišta moraju da se ispitaju kako bi znali koju vodu da pijemo, gde možemo da živimo, a gde je to nebezbedno, rekla je ona na tribini na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Ona je dodala da se ta naučna istraživanja „moraju uraditi bez mešanja politike“.

Nama je cilj sada da prikažemo u renomiranim časopisima sa recenzijom šta nam je učinjeno i to mora bez politike da ide, a kada objavimo te naučne analize, onda je na politici da reaguje. I da li treba da uđemo u NATO, ne treba da uđemo u NATO. I ne treba da vidim oficira NATO posle onoga što su oni uradili, rekla je Grujičićeva.

Ona je navela da nije cela Srbija zagađena, ali da je na ovoj generaciji „da deci očisti Srbiju i da je ostavi zdravu za život."

BONUS VIDEO:

IPAK SU ONI SAMO MAČKE! Gepard prede, umiljava se i ljubi volonterku, tako nežno da podseća na pravo malo mače! (VIDEO)

(Espreso.rs / Nacionalist.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media