STALI UZ PRETUČENE KOLEGE: Protest studenata u Novom Sadu (VIDEO)
Protest studenata u Novom Sadu, Foto: Printscreen / Youtube / 1o5 miliona

ustali

STALI UZ PRETUČENE KOLEGE: Protest studenata u Novom Sadu (VIDEO)

Ministar Nebojša Stefanović kazao je da je istraga o napadima u Novom Sadu u toku i da policija ima indicije ko su napadači, uz poruku da nasilje neće proći

Objavljeno: 10:56h

U Novom Sadu večeras je održan protest studenata u znak solidarnosti sa trojicom studenata koji su nedavno fizički napadnuti u tom gradu.

Okupljenima se obratio i jedan od studenata Dejan Bagarić koji je zamerio Studenstkom savezu svog Pravnog fakulteta što se nisu oglasili povodom napada na njega.

Govorila je i profesorka Filozofskog fakulteta Bojana Bodroža koja je rekla da je zbog učešća u građanskim protestima dobila mejl upozorenja.

Dejan Bagarić napadnut je u subotu u Univerzitetskom kampusu zbog čega je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra "Novi Sad", a organizatori protesta veruju da je napad politički motivisan. Dan ranije u novosadskom Univerzitetskom kampusu meta napada bila su dvojica studenata i aktivista organizacije "Krov nad glavom".

Ministar Nebojša Stefanović kazao je da je istraga o napadima u Novom Sadu u toku i da policija ima indicije ko su napadači, uz poruku da nasilje neće proći.

Uhapšen napadač

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. D. (30) iz Vrbasa, dok se za još jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Oni se sumnjiče da su, 8. juna ove godine oko 22 sata, u Ulici Sime Miloševića u Novom Sadu, izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na štetu D. B. (23), navodi se usaopštenju MUP.

Osumnjičenom M. D. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: UČENICI ŠKOLE DRINKA PAVLOVIĆ SU PRIMER SVIMA: Prave kolače za Andreja, kako bi sakupili novac za lečenje! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agecnije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.