PRED NAMA JE 7 PAKLENIH DANA SA 40 STEPENI U PLUSU! Pazite sa klimom da ne biste fasovali OPASAN VIRUS
Klima / Ilustracija, Foto: Profimedia

VODITE RAČUNA

PRED NAMA JE 7 PAKLENIH DANA SA 40 STEPENI U PLUSU! Pazite sa klimom da ne biste fasovali OPASAN VIRUS

Važno je da povedete računa o nekoliko stvari ukoliko planirate da upalite klima uređaj kako bi se rashladili

Objavljeno:

Nakon obilnih padavina, Srbiju su proteklih nekoliko dana zadesile visoke temeprature. Kako iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju, pred nama je sedmica u kojoj će biti i do 36 stepeni, prenose beogradski mediji.

Osobama sa srčanim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji mogu biti problemi sa snom, malaksalost i promenlјivo raspoloženje. Međutim, svima se preporučuje primena adekvatne zaštite od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora.

Sa tim u vezi, važno je da povedete računa o nekoliko stvari ukoliko planirate da upalite klima uređaj kako bi se rashladili.

Važno je da znate kako se ponašati u prostorijama koje hladite klima uređajima. Zabluda je da i pored visokih temperatura, klime treba podesavati na 15 ili 20 stepeni. Postoje zdravstvena pravila koja bi trebalo da poslušate.

Najbolje je da razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature bude sedam - osam stepeni, do maksimalno 10 stepeni ukoliko je spoljašnja temperatura ekstremno visoka.

Naravno, prvi korak ka sezonskom korišćenju klima jeste čišćenje istih, kako bi se izbeglo izlaganje organizma štetnom vazduhu koji u najgorim slučajevima može izazvati i koksaki virus.

BONUS VIDEO:

SKOČIO KAO DA GA JURI SAM ĐAVO! Toliko je poverovao u virtuelnu realnost da ne mogu da ga opasulje! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.