DOŠAO IZ ŠKOTSKE, ODOMOĆIO SE U PIROTU! Luta gradom sa gitarom, a otkrio je ŠTA MU KRAJNJI CILJ! (VIDEO)
Škotlanđanin Džon Tejnš, Foto: Printscreen/Youtube

hit priča

DOŠAO IZ ŠKOTSKE, ODOMOĆIO SE U PIROTU! Luta gradom sa gitarom, a otkrio je ŠTA MU KRAJNJI CILJ! (VIDEO)

- Pešačenje po planinama između Srbije i Bugarske me veoma izmorilo - rekao je Džon Tejnš

Objavljeno:

Škotlanđanin Džon Tejnš, koji je pošao na nesvakidašnju avanturu, pešačenje od Bugarske, gde je radio kao kuvar, do Škotske, danas je boravio i u Pirotu. Tejnš je oduševljen Pirotom, bio je i na Keju koji mu se posebno dopao, a u centru grada oduševio je svojim umećem sviranja gitare i pevanjem brojne Piroćance. Džon kaže za Pirotske vesti da Piroćanci i Škotlanđani zaista imaju puno toga zajedničkog, a to je gostoljubivost, otvorenost, dobrodušnost.

Kako je kazao Pirotskim vestima, u Pirotu se našao slučajno, peške je iz Plovdiva došao do granice sa Srbijom, obišao je peške i planine na srpsko-bugarskoj granici, prenoćio je u divljini bugarskog dela Stare planine.

-Pešačenje po planinama između Srbije i Bugarske me veoma izmorilo, ali i potpuno oduševila neverovatna lepota prirode koja me pomalo podseća na moju rodnu Škotsku. Stopirao sam i put me doveo u Pirot. Lep i mali grad, sa prelepom rekom i Kejom u centru grada, ljudi su divni ovde. Izuzetno dobro reaguju na ono što sviram, podržavaju me, žele da komuniciraju i pomognu ako treba-kaže Džon za Pirotske vesti.

U Pirotu se osećam kao kod kuće

-U Pirotu sam kratko, ali zaista se osećam nekako čudno, u pozitivnom smislu. Šetao sam gradom, gledao okolne planine, zelenilo, prirodu, zaista imam osećaj kao da sam u Škotskoj. Nakon Pirota već sutra idem za Niš, pa Beograd. Nakon Beograda putujem za Rumuniju, Bukurešt, fasciniram sam Balkanom, čitao sam mnogo o ovom području, ima dosta sličnosti sa mojom domovinom, i zbog toga želim da najviše vremena tokom svog puta, provedem baš ovde u ovom delu Evrope-kaže za Pirotske vesti Džon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Pirotske vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.