DRAGANA JE POBEGLA OD MUŽA NASILNIKA I VRATILA SE KOD MAME: Ali na vratima su je sačekali IZVRŠITELJI!
Dragana iz Niša pobegla od muža nasilnika, Foto: Niške vesti

užasna sudbina

DRAGANA JE POBEGLA OD MUŽA NASILNIKA I VRATILA SE KOD MAME: Ali na vratima su je sačekali IZVRŠITELJI!

Ona je kuću u kojoj je živela sa suprugom napustila sa ozbiljnom povredom kičme

Objavljeno:

Majka dve devojčice od 8 godina i 18 meseci, Dragana Trifunović Petković, nakon fizičkog i psihičkog nasilja koje je trpela od strane supruga morala je da ode u Sigurnu kuću odatle ona se vratila iz Beograda kod majke u Niš.

Međutim, njena majka sa penzijom od 14 hiljada dinara mesečno nije mogla da izmiruje sve troškove pa su je po povratku kući sačekali i izvršitelji na vratima.

„Imamo dug za grejanje koji iznosi 90 hiljada dinara, sada majci na osnovu tog duga od penzije mesečno odbijaju 7 hiljada dinara, dug za porez koji je 80 hiljada dinara i za grobno mesto babi i dedi dugujemo Mediani 15 hiljada dinara. Ja primam socijalnu pomoć i dečiji dodatak, kada se skupe moja primanja to je nekih 20 hiljada dinara“, kazala je Trifunović Petković.

Ona je kuću u kojoj je živela sa suprugom napustila sa ozbiljnom povredom kičme. U tom trenutku želja joj je bila da spasi sebe i decu.

„Došla sam kod majke i planiramo da ostanemo ovde. Ovde su nas sačekali brojni problemi, ali ćemo se izboriti nekako sa njima. Deca su dobro. Starija ide u školu, a mlađa bi trebalo da krene u vrtić. One su jako skromne, ne traže mnogo i pored toga što nekada nemaju osnovne stvari“, rekla je Trifunović Petković.

Stan u kome žive je zbog finasiske situacija u lošem stanju, prozori su potpuno uništeni, kupatilo je u jako lošem stanju, kreveti na kojima spavaju ona i deca su dosta stari i pohabani.

„Uslovi su loši, majka sa svojom penzijom nije mogla ništa da uradi, a i ona je sada već stara. Ja sam vam rekla kolika su mi primanja, posla nemam, nekada čuvam decu jednim prijateljima, ali to nije stalno pa tu zaradim nekih 500, 600 dinara, znam da to nije mnogo, ali nama znači svaki dinar“, kazala je Trifunović Petković.

Ona je nasilje trpela godinu dana, kaže, da je u toku sudski postupak koji se vodi protiv njenog supruga, i da se nada da će se to što pre okončati.

“ On ima pravo da viđa decu preko socijalne službe, ali ne koristi to pravo. Nikada, od kada smo otišli, nije pitao za devojčice“, kazala je Trifunović Petković.

Ovoj porodici je potrebna podrška, najveći problemi sa kojima su suočavaju su dugovi koje sa svojim primanjima ne mogu da vrate. Deci je potrebno sve, počevši od hrane, do adekvatne graderobe, normalnog kreveta, kupatila pa do igračaka. Svi oni koji mogu i žele da pomognu to mogu da učine preko žiro računa 160-5200100361806-35 Dragana Trifunović Petković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.