O OVOM MOMKU PRIČA CELA SRBIJA: Izvlačio je ovce iz poplavljene Guče, OTKRIO NAM JE SVE O SEBI! (FOTO)
Dragomir Šuluburić u akciji spašavanja, Foto: Privatna arhiva

hrabar momak

O OVOM MOMKU PRIČA CELA SRBIJA: Izvlačio je ovce iz poplavljene Guče, OTKRIO NAM JE SVE O SEBI! (FOTO)

Preko noći je postao popularan

Objavljeno: 17:33h

Oštećeni mostovi i putevi, stotine poplavljenih domaćinstava, pokrenuta klizišta, poljoprivredna zemljišta pod vodom - sve su to posledice od poplava koje razaraju Srbiju poslednjih dana.

Zbog poplava je u mnogim mestima proglašena vanredna situacija.

Na društvenim mrežama objavljeno je na hiljade slika i video snimaka koji pokazuju užas koji je zadesio Srbiju, a koji mnogo liči na scenario koji smo već doživeli u 2014. godini.

Ipak, neke slike svakako bi mogle da obeleže ovu katastrofu.

Naime, jedna takva fotografija nastala je u opštini Lučani, tačnije u gradskom naselju Guča. Na njoj se vide mladići koji iz bujice izvlače životinje koje su se davile.

Momak iz Guče, Dragomir Šuluburić je jedan od njih koji je krenuo u akciju spašavanja čim je ugledao tor u kom su se davile ovce zbog nabujale vode. Slika ovog mladića obišla je Srbiju.

foto: Privatna arhiva

Dragomir Šuluburić nam je u telefonskom razgovoru ispričao zbog čega je ušao u vodu po životinje, kako je protekla akcija, a potom nam je otkrio i mnoge stvari o sebi.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Naime, pre nego što su krenuli u akciju spašavanja, izvlačili su iz vode i dva automobila koja su potpuno potonula jer se u opštini izlila reka koja je izazvala poplavu.

- Kada je krenula poplava mi smo odmah pošli u akciju spasavanja. Pre spasavanja ovaca pomogli smo da se dva auta izvade iz vode. Posle toga smo krenuli dalje ka Lučanima. Videli smo da su te ovce bile zarobljene i bez razmišljanja smo krenuli da ih izvlačimo iz vode - kaže Dragomir Šuluburić za Espreso.

Ovaj mladi momak je izazvao pozitivnu reakciju te su se na društvenim mrežama pojavili brojni komentari i pohvale na račun njegovog izgleda.

Osim humanog gesta, pitali smo Šuluburića kako komentariše činjenicu da je i zbog svog izgleda došao u centar pažnje svih medija.

Nije lako imati vitku liniju, ali ja treniram. Volim da trčim, idem često na Kopaonik i zanima me planinarenje. Treniram već dvadeset godina i obožavam vežbe koje podstiču snagu mišića poput zgibova i sklekova", objašnjava Šuluburić za Espreso.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Takođe, primetno je da voli tetovaže, pa smo pitali odakle ljubav prema njima i šta je istetovirao po telu.

Ljubav prema tetovažama živi već deset godina, a na telu imam dve tetovaže. Imam naslikanu mamu i još neke detalje vezane za moju porodicu," ukratko je prokomentarisao Šuluburić.

Da podsetimo, oko 500 domaćinstava poplavljeno je u opštinama Kraljevo, Lučani, Knić, Ivanjica, Trstenik, Arilje i Novi Pazar, a oko 300 ljudi je evakuisano i zahvaljujući ovim mladim momcima izbegnuta je veća tragedija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.