POSLE ONOGA ŠTO JE URADIO NEĆU DA GA VIDIM! Direktorka Onkologije izjavom ZAPALILA NIŠ!
Danica Grujičić, Foto: Filip Plavčić

BEZ DLAKE NA JEZIKU!

POSLE ONOGA ŠTO JE URADIO NEĆU DA GA VIDIM! Direktorka Onkologije izjavom ZAPALILA NIŠ!

Ona je navela da nije cela Srbija zagađena, ali da je na ovoj generaciji "da deci očisti Srbiju i da je ostavi zdravu za život"

Objavljeno: 05.06.2019. 13:20h
  • 140

Danica Grujičić rekla je u Nišu da se u Srbiji mora obaviti hitna remedijacija, odnosno obnova zemljišta kako bi bilo poznato koje su teritorije zagađene od bombardovanja 1999.godine, a koje nisu.

Ona je rekla da se u Srbiji "dogodila regionalna ekološka katastrofa".

- Nesumnjivo je da broj onkoloških pacijenata raste i drugim državama, ali kod nas imamo dva i po puta više obolele dece od raznih vrsta kancera. Ne možemo to svaliti na gojaznost, pušenje i slično. Mi sada moramo da se izborimo za činjenične podatke da su 1999. godine namerno bombardovali Srbiju, da su nam ekološki zagadili sredinu i da bi nas sve potamanili. Ako su branili jadne Srbe od Albanaca na Kosovu što su bombardovali, na primer, Suboticu. Dakle, ta bombardovana zemljišta moraju da se ispitaju kako bi znali koju vodu da pijemo, gde možemo da živimo, a gde je to nebezbedno - rekla je ona na tribini na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

 

- Nama je cilj sada da prikažemo u renomiranim časopisima sa recenzijom šta nam je učinjeno i to mora bez politike da ide, a kada objavimo te naučne analize, onda je na politici da reaguje. I da li treba da uđemo u NATO, ne treba da uđemo u NATO. I ne treba da vidim oficira NATO posle onoga što su oni
uradili -
rekla je Grujičićeva u Nišu.

Ona je navela da nije cela Srbija zagađena, ali da je na ovoj generaciji "da deci očisti Srbiju i da je ostavi zdravu za život".

 

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU - Danica Grujičić, najbolj srpski neurohirurg

(Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media