ŠTA RADI BRE OVAJ? Otkriveno je šta se krije iza snimka iz Novog Pazara o kom svi pričaju (VIDEO)
Otkriveno e šta se krije iza snimka iz Novog Pazara o kom svi pričaju, Foto: Printscreen/ Twitter

au!

ŠTA RADI BRE OVAJ? Otkriveno je šta se krije iza snimka iz Novog Pazara o kom svi pričaju (VIDEO)

Najveću štetu u Novom Pazaru, izazvanu poplavama, predstavljaju upravo uništeni mostovi

Objavljeno: 12:04h

Snimak iz Novog Pazara juče je šokirao javnost, s obzirom na to da se na njemu vidi kako bager izvlači iz reke gomilu đubreta, i potom ga vraća u vodu, samo sa druge strane mosta! Sada je stiglo i objašnjenje zašto se tako postupilo.

Nema ko se nije zapitao čija je to bila ideja i kako nikome odmah nije palo na pamet da đubre prebaci u kamion i tako ga se trajno reši, umesto da ga samo pusti dalje niz vodu.

Sada smo od nadležnih saznali da takav postupak ima i svoj stručni naziv - "razmuljivanje" i da je bagerista zapravo ovim potezom sprečio dodatno izlivanje vode.

Najveću štetu u Novom Pazaru, izazvanu poplavama, predstavljaju upravo uništeni mostovi. A ovaj most na reci Raški (ne na Jošanici kako je to prvobitno objavljeno) spasen je, tvrde u Štabu za vanredne situacije, upravom dejstvom bageriste.

Kako su nam objasnili, u pitanju je svojevrsno "razmuljavanje": kašika bagera treba da razbije čep koji se stvorio od mulja, nanesenih balvana i drugih gabaritnih predmeta, kako bi voda mogla da proteče, a ne da se izlije.

"Sve je to zbog vanrednog stanja"

Zagrabivši mulj, kašika bagera usput je pokupila i nakupljeno smeće, koga su lokalne reke prepune, a činjenica da nije odloženo na obalu ili u kamion, koji bi ga prevezao do smetilišta, opravdana je činjenicom da je u pitanju vanredno stanje.

- Kako bi se što hitnije reagovalo i sprečilo izlivanje reka i plavljenje kuća, angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih i privatnih preduzeća i upućena na kritične tačke. U ovom slučaju se verovatno radi o bageru privatne firme koji je angažovan na čišćenju korita Raške u naselju Selakovac, kod takozvanog Hadžibulića mosta – kazao je juče za "Blic" jedan od članova Štaba za vanredne situacije.

On nije međutim mogao da nam objasni i zašto je smeće ponovo bacio u reku, a ne na obalu.

- Verovatno je vozač u tom trenutku razmišljao samo kako da ukloni taj "čep" koji se stvorio i spreči izlivanje Raške, bez razmišljanja da će te flaše možda negde nizvodno napraviti neki problem – kaže za "Blic" jedan od članova Štaba za vanredne situacije.

Kako je dodao, šteta bi bila znatno veća da nije bilo dobre reakcije javnih i privatnih preduzeća, kao i pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.