KUSTOS NARODNOG MUZEJA KIKINDA DOBIO OTKAZ ZBOG BOLESTI: Građani se digli na noge
Narodni muzej Kikinda, Foto: Novinar/ M. A. M.

PETICIJA

KUSTOS NARODNOG MUZEJA KIKINDA DOBIO OTKAZ ZBOG BOLESTI: Građani se digli na noge

Neki od potpisnika te pritužbe su već oterani, ili su u penziji

Objavljeno:

Dragan Udicki, najstariji radnik Narodnog muzeja Kikinda, kustos sa preko 35 godina radnog staža u Ustanovi, dobio je otkaz, jer se “drznuo” da uzme par slobodnih dana radi lekarskog pregleda, i na taj način prekršio “radnu disciplinu”, i to kada mu je ostalo još oko godinu dana do penzije!

Istina je zapravo da se isti usudio da bude prvi na pritužbe zaposlenih, upućene, iz najbolje namere, 2015. godine, tadašnjem predsedniku Opštine Kikinda, koja je ostala bez ikakvog odgovora.

Neki od potpisnika te pritužbe su već oterani, ili su u penziji, neki su preleteli, a neki i sad trpe posledice, kao i kolega Udicki.

Građani Kikinde su organizovali povodom toga potpisivanje peticije za smenu direktorke Narodnog Lidije Milašinović.

1 / 4 Foto: Novinar.rs

Sem otkaza Draganu Udickom, kao još jedan razlog za smenu Lidije Milašinović, navode i krajnje sumnjivu finansijsku situaciju prilikom realizacije tzv. Projekta NOVI MUZEJ, gde je do sada, na osnovu javnosti poznatih podataka, potrošeno preko 12 miliona dinara, a rezultat su tri betonske stope (navodno temelji).

Posle kraha ideje i nevidljivih rezultata o potrošnji ovolikog novca, direktorica slavodobitno odlučuje da od tih tzv. temelja napravi stolove za KAFIĆ, navode inicijatori peticije

Sve ove radnje se sprovode na zaštićenom kompleksu zgrade “Kurije” u strogom centru Kikinde.

VRATIMO NARODNI MUZEJ NARODU. ZAUSTAVIMO NEODGOVORNO TROŠENJE JAVNOG NOVCA i ZAUSTAVIMO LIDIJU MILAŠINOVIĆ, poručuju inicijatori peticije koju možete potpisati OVDE.

Bonus video

Poplave u Lučanima

(Espreso.co.rs/ Novinar.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.