AKO KUPUJETE STAN, ove stvari morate da znate!
Stan / Ilustracija, Foto: Promo

INVESTICIJA ZA ŽIVOT

AKO KUPUJETE STAN, ove stvari morate da znate!

Kupcima prilikom kupovine je najbitnije da steknu poverenje u agenciju za nekretnine, a evo kako da prepoznate agenciju koja će ispuniti Vaša očekivanja

Objavljeno: 05.06.2019. 10:18h
  • 7

Kupovina stana je jedan od stresnijih događaja u životu svakog prosečnog stanovnika. Stanovi se kupuju iz različitih razloga, ali ono što se posebno javlja kod svakog kupca je strah od prevare. Stručnjaci za prodaju nekretnina objašnjavaju da se ovaj osećaj javlja u najvećem slučaju zbog neznanja, jer se kupovina stana ne dešava često.

Sa druge strane, postoje različiti izvori koji objašnjavaju sam proces kupovine, međutim svaki je za sebe posebno formulisan što stvara zabunu kod samog kupca.

foto: Promo

Kupci nekretnina se često pitaju koja je tačno uloga agencije za nekretnine u procesu kupovine nekretnine? Da li mogu da očekuju pomoć u vezi sa dokumentacijom i koja su tačno ovlašćenja jedne agencije za nekretnine?

City Expert agencija za nekretnine posebno se ističe po tome što omogućava isključivo bezbednu kupovinu stana. Njihov strateški pristup jeste da naplaćuju proviziju samo jednoj strani, vlasniku nekretnine, dok kupcima ne naplaćuju proviziju. Sa druge strane pružaju kompletnu partnersku podršku i vlasnicima i kupcima tokom kupoprodajnog procesa.

Kupcima prilikom kupovine je najbitnije da steknu poverenje u agenciju za nekretnine, a evo kako da prepoznate agenciju koja će ispuniti Vaša očekivanja:

  1. Poseduju kompletnu dokumentaciju nekretnina koju imaju u ponudi

Bez sređene dokumentacije ne započinjite pregovore! Pravni tim City Expert agencije za nekretnine proverava da li je nekretnina upisana u katastar nepokretnosti i da li vlasnik poseduje odgovarajuću dokumentaciju kako bi istu nepokretnost mogao da proda. Od dokumentacije je potreban osnov sticanja nepokretnosti, ili pravni sled pod kojim se obično misli na ugovor o kupovini stana, ugovor o poklonu ili neki drugi dokument koji svedoči kako je vlasnik došao u posed stana.

  1. Prikazali su sve informacije o nekretnini pre nego što ste ostvarili kontakt

Od agencije za nekretnine se očekuje da iskreno predstavi svaku nekretninu u okviru ponude, da istakne sve njene prednosti i da potencijalnom kupcu transparentno pokaže sve njene vrline i mane.

foto: Promo

To je ponekad u praksi teško uraditi, ali u okviru jedne medijske prezentacije je apsolutno moguće prikazati sve prednosti i mane jedne nekretnine. City Expert agencija za nekretnine ima jedinstven način i posebno se ističe po načinu prezentovanja nekretnina koje ima u svojoj ponudi. Fotografije koje se nalaze u prezentaciji svakog stana ili kuće prikazuju realan izgled enterijera, a mapa prostorija svedoči o dimenzijama i rasporedu.

U okviru prezentacije nalazi se i video snimak koji vodi kroz virtualno razgledanje, a tu su i sve informacije o troškovima održavanja, kao i popis tehničkih informacija o spratnosti, godini gradnje, datumu poslednjeg renoviranja i slično.

  1. Upoznaće Vas sa svim troškovima na samom početku

Finansiranje kupovine stana je velika stvar i zato agenti moraju da budu na raspolaganju kupcima za pomoć u određivanju budžeta. Agenti sa višegodišnjim iskustvom u posredovanju u prodaji nepokretnosti vešti su u planiranju svih troškova i spremni da pomognu svim kreditnim kupcima sa planiranjem finansiranja i pripremom za apliciranje za kredit. City Expert u okviru svog sajta je postavio i kreditni kalkulator banke sa kojom sarađuje, tako da tu kupci mogu dobiti neku okvirnu informaciju o tome koliki iznos novca im treba za učešće i koliko iznosi njihova mesečna rata.

foto: Promo

Agenti za nekretnine su tu da kupcu pomognu da pronađe nekretninu u okviru svog budžeta, da realno predoče sve prednosti i mane nepokretnosti za koje su kupci zainteresovani i da pomognu i vlasnicima i kupcima da pregovaraju u vezi sa cenom i rokovima prodaje.

Cenu nekretnine određuje tržište i agenti su vrlo dobro upoznati sa tim kako se kreću realne cene nekretnina. Kreditnim kupcima je naročito važno da prodajna cena ne odudara puno od tržišne, jer će procenitelj banke koji dolazi da proceni vrednost nepokretnosti zaista dati realnu cenu. Zato su agenti tu da pregovaraju u vezi sa cenom, jer je će iznos kredita biti definisan u odnosu na vrednost koju je procenitelj zvanično odredio.

  1. Imaju advokate koji prate kompletan proces

Pravni tim je, s druge strane, tu da u saradnji sa agentima sastavi kupoprodajni ugovor, odnosno predugovor i da ukaže na određene nepravilnosti u dokumentaciji, ukoliko ih ima. U City Expert agenciji za nekretnine pravni tim pored sastavljanja ugovora i predugovora, pomaže oko saveta za upis hipoteke, davanja založne izjave i proveravanja da li je dokumentacija kompletna.

  1. Upoznaće Vas detaljno sa kompletnim procesom kupovine na početku

Kupovina nekretnine nije nimalo jednostavna, pored istraživanja i potrage za idealnom nekretninom, prikupljanje sopstvene dokumentacije ali i provera vlasničke dokumentacije, kupac i vlasnik moraju da posete notara radi overe dokumentacije. Licencirani agenti za nekretnine su zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu upoznati sa svime što nosi kupovina nekretnine, stoga su sposobni da vode sam kupoprodajni proces tako da se on završi efikasno po vlasnika i bezbedno po kupca. Kupovina nekretnine je stresan proces, zato je agent tu da upravlja i učini sam proces manje stresnim događajem i za kupca ali i za vlasnika.

foto: Promo

Agencija za nekretnine ima zadatak da upozna vlasnika i kupca i da omogući kupcu da kupi stan bez pravnih začkoljica i potencijalnih problema.

Kao posrednik u kupoprodaji nepokretnosti City Expert agencija za nekretnine posreduje samo za uknjižene nepokretnosti. Pre nego što oglase jedan stan, kuću ili poslovni prostor na prodaju, stručnjaci iz City Expert-a proveravaju svu potrebnu dokumentaciju. Takođe, u skladu sa Zakonima naše države svaki kupoprodajni proces vode licencirani agenti sa višedecenijskim iskustvom čiji je jedini cilj da izvrše bezbednu kupoprodaju bez pravljenja kompromisa, što dokazuje i činjenica da do sada nisu imali niti jedan proces koji nije protekao mimo Zakona koji uređuju tržište nekretnina u Srbiji.

BONUS VIDEO:

OVA BRAZILKA ĆE VAS RASPAMETITI ZBOG ONOGA ŠTO UME DA RADI SA LOPTOM! Pod uslovom da gledate šta radi, a ne da gledate u nju (VIDEO)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media