SAVA SE IZLILA U BEOGRADU: Da li je ovo dokaz da je situacija ALARMANTNA? (FOTO)
Sava preti da poplavi Beograd, Foto: Printscreen / Twiter

VODOSTAJ JE ALARMANTAN

SAVA SE IZLILA U BEOGRADU: Da li je ovo dokaz da je situacija ALARMANTNA? (FOTO)

Sava se izlila i poplavila novobeogradski kej

Objavljeno:

Republički hidrometeoroški zavod (RHMZ) upozorio je da će vodostaj na Savi danas biti u porastu i da će prevazići granicu redovne odbrane kod Šapca i Beograda.

U prestonici se to već dogodilo. Sava se izlila i poplavila novobeogradski kej.

RHMZ je izdao hidrološko upozorenje u kojem se navodi da će do srede, 5. juna, biti u porastu ivodostaj na Bjelici, Moravici, Skrapežu, Ðetinji, Gruži, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i Ibru, i da će se kretati oko ili iznad upozoravajućih nivoa.

Kako se navodi, vodostaj na Crnci, Lepenici, Lugomiru, Resavi i Bjelici, kao i na Jadru i Kolubari sa pritokama, biće u umerenom i većem porastu do srede, 5. juna, s mogućnošću približavanja upozoravajćim nivoima.

Iz RHMZ-a upozoravaju da će vodostaji na banatskim vodotocima biti u porastu do 6. juna i da će se na Tamišu i Brzavi kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

Reporteri redakcije Espreso.co.rs posetili su kej na 25. maju i prošetali sve do naselja Beograd na vodi kako bi proverili da li vodostaj Save preti da ugrozi i ove oblasti.

Kao što se na snimku ispod može videti, reka Sava gotovo da je dostigla alarmantni nivo i ako se nastavi ovakvim tokom, uskoro će poplaviti šetališta kojima prolaznici svakodnevno prolaze.

Pored ogromnog nivoa vode, primetna je i ogromna količina đubreta koja se na ovim mestima nakupila baš zbog velike količine priliva vode.

Prolaznici ovuda i dalje šetaju, ali im nije svejedno, i nadaju se da biciklističke staze, kao i staze za trčanje i šetnje neće biti onemogućene za svakodneno korišćenje.

Pogledajte kako to izgleda na videu ispod.

BONUS VIDEO:

OVO JE DOKAZ KOLIKO SU IGIRCE KATASTROFALNE PO NAŠU DECU! Dobro ćete se zamisliti kada budete videli ovaj prilog (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.