SCENARIO IZ 2014. JE NA POMOLU: Na tviteru ponovo aktuelan HAŠTAG #POPLAVE2019 (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia, printsreen/Twitter

društvene mreže demonstriraju svoju snagu

SCENARIO IZ 2014. JE NA POMOLU: Na tviteru ponovo aktuelan HAŠTAG #POPLAVE2019 (FOTO)

Tokom stravičnih poplava u Srbiji i regionu 2014. godine, prema podacima servisa za analizu i praćenje sadržaja za promociju "Twitter" kampanja i naloga Tvitni.me, skoro milion tvitova pomoglo je u spasavanju života i organizovanju pomoći

Objavljeno: 17:11h

Tokom ovonedeljnih sve aktuelnijih poplava i izlivanja velikih rekla širom Srbije koje ugrožavaju na desetine stotina domaćinstava u Vojvodini, Sremskoj Mitrovici, ali i šire, društvene mreže ponovo pokazuju svoju pravu snagu i ono zbog čega ih najveći broj ljudske populacije zapravo voli!

Tokom stravičnih poplava u Srbiji i regionu 2014. godine, prema podacima servisa za analizu i praćenje sadržaja za promociju "Twitter" kampanja i naloga Tvitni.me, skoro milion tvitova pomoglo je u spasavanju života i organizovanju pomoći.

Čak 517.300 tvitova sa haštagom #poplave, a 215.450 tvitova poslato je sa #SerbiaFloods širom Srbije, regiona i sveta, u period od 14. do 20. maja.

U nekim medijima se pojavila i vest da je tviteraška zajednica, prema nezvaničnim informacijama, spasila više od 1.500 života.

U 2019. godini poplave ponovo ugrožavaju ogroman broj domaćinstava i života širom Srbije, a Tviter zajednica se ponovo ujedinila kako bi načinila skroman doprinos ovoj, čini se, stravičnoj borbi koja ne prestaje da se ponavlja iz godine u godinu.

Trenutno je na društvenoj mreži Tviter aktuelan hastag #poplave2019 uz pomoć kojeg tviteraši u realnom vremenu objavljuju najnovije informacije iz raznih delova zemlje, ali i nude raznorazne vrste pomoći i vrše dobrovoljno okupljanje stanovništa za pomoć, ali i neophodnih životnih namirnica za ugrožene.

Voleli ih ili ne, činjenica je da su poplave koje su nas zadesile zapravo uverile da društvene mreže imaju mnogo snage koju su demonstrirale u trenucima kada je bilo najteže!

BONUS VIDEO:

DRPIO BICIKL I KRENUO DA BEŽI! Već sledećeg trena dobio je maj geri udarac u glavu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.