MUČILI SU ME U KUĆI JER MI JE MAMA MUSLIMANKA: Mira koju su optužili da je prebila DEDU SVOG MUŽA tvrdi da je ŽRTVA
Mirjana Tomić (26), Foto: Privatna arhiva

druga strana priče

MUČILI SU ME U KUĆI JER MI JE MAMA MUSLIMANKA: Mira koju su optužili da je prebila DEDU SVOG MUŽA tvrdi da je ŽRTVA

Mirjana kaže da ju je Dušan Tomić napao jer je mislio da je dovela ljubavnika u kuću!

Objavljeno: 14:51h
Jelena Jovanović

Nakon što je policija privela Mirjanu Tomić (26), zamenicu predsednika Mesne zajednice Busur, opština Petrovac na Mlavi, zbog sumnje da je pretukla bolesnog dedu svog supruga, digla se velika prašina.

Ona se sumnjiči da se u ponedeljak 27. maja, posvađala sa dedom svog muža, Dušanom, takođe iz Busura, i da ga je više puta udarala po glavi i telu, nanevši mu više lakih povreda. Posle pregleda u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi, lekari su konstatovali dedi lake telesne povrede, pa je pušten kući.

Predsednik saveta Mesne zajednice Busur, Predrag Tadić kaže za Espreso da će ubrzo sazvati članove saveta kako bi se utvrdilo da li je Mirjana i dalje podobna da obavlja svoj posao.

Čuo sam se sa njom, moram reći da ona nije konfliktna ličnost, ali da u toj porodici stvari već dugo ne funkcionišu. Ona ne dolazi na posao, a ja ću sazvati članove saveta da utvrdimo da li ona i dalje može da obavlja svoj posao, rekao nam je Kadić.

Mirjana Tomić ima svoju stranu priče i tvrdi da je ona žrtva nasilja u toj kući u kojoj živi sa dedom svog supruga, svekrom, svekrvom, deverom i dvoje dece. Muž joj je na privremenom radu u Francuskoj.

Svi su me predstavili kao nasilnika, a niko nije čuo moju stranu priče. Ja živim u malom stanu sa porodicom mog supruga. Oni me od početka nisu voleli i svakodnevno trpim njihova maltretiranja, kaže Mirjana za Espreso.

Dodaje da je prvobitni problem nastao kada su roditelji njenog supruga, Nenada saznali da je njena majka muslimanske vere.

Mirjana Tomić
Mirjana Tomić foto: Privatna arhiva

Moja majka se zove Arifa Ljenić i došla je iz Bosne. Otac mi je Srbin, majka se prekrstila u pravoslavnu veru, ja sam takođe pravoslavac. Svakodnevno trpim uvrede da sam ku*va, da mi je sestra ku*va, je*u mi mater muslimansku, maltretiraju me, objašnjava Mirjana.

Tvrdi da ona nije zaposlena kao zamenica u opštini, već da radi u prodavnici. Kaže da je sada i tamo dala otkaz jer je morala da se preseli, odnosno da "ode pod kiriju".

Ja jesam u mesnom odboru, ali tu se odlučuje o seoskim stvarima. Ja tamo ne dobijam platu, već sam je dobijala u prodavnici u kojoj sam do skoro radila. Sada imam zabranu prilaska dedi, i morala sam da se odselim, priča Mirjana.

Kaže da su stvari morale da eskaliraju jer je članovi porodice supruga stalno vređaju i "traže joj greške". Prema njenim rečima, optužuju je da dovodi švalere i vara njihovog sina koji je na privremenom radu. To se desilo i u ovom slučaju.

Otišla sam da sačekam majstora kako bi mi popravio kvar na automobilu. Prvi put sam ga tada upoznala, a deda Dušan je počeo da me vređa da sam ku*va jer dovodim navodne švalere. Hteo je da se svađa sa mnom, ali ja nisam nasedala, pa se naljutio. Prvo me je udario pesnicom u bradu, pa je hteo da me udari štapom kada sam ga odgurnula. Onda je pao i počeo da me psuje, priča Mirjana za Espreso.

Napominje kako joj je rekao da ide "da uzme nož kako bi je zaklao", kao i da je ona tada odmah pobegla, a kasnije je uzela decu.

Mirjana Tomić
Mirjana Tomić foto: Privatna arhiva

Nakon što me je Dušan prijavio policiji, otišla sam da dam iskaz nakon čega su me pustili kući. Ja sam njega morala da odgurnem jer je nasrnuo na mene. Moj suprug me podržava, čuo je šta se desilo i rekao mi je da se strpim par meseci nakon čega ću otići kod njega čim prikupi dovoljno para, objašnjava Mirjana.

Ispričala nam je kako je Dušan "povratnik u delu" jer mu ovo nije prvi put da nasrće fizički na ljude. Kaže da je već imao probleme sa komšijama kada se fizički obračunao sa njima, a jednom je tvrdi, maltretitao i komšijinu ženu.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Dušanom, ali niko nije odgovarao na pozive.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.