POLICIJA SPREČILA NAVIJAČE DA UPADNU: Ponovo haos i tokom drugog dana FESTIVALA MIRDITA, DOBAR DAN! (VIDEO)
Policija sprečila veći incident, Foto: Espreso.co.rs

užas!

POLICIJA SPREČILA NAVIJAČE DA UPADNU: Ponovo haos i tokom drugog dana FESTIVALA MIRDITA, DOBAR DAN! (VIDEO)

Oni su nosili transparente sa zastavom Kosova preko kojeg je grb Srbije i natpis "Nema predaje" i skandirali su pogrdne parole Albancima

Objavljeno:

Pripadnici beogradske policije sprečili su večeras veću grupu huligana da upadnu na festival "Mirdita dobar dan", na kojem se beogradskoj publici predstavljaju savremeni umetnici sa Kosova, javio je Radio "Slobodna Evropa".

Kako je javio taj radio, pozivajući se na izvore iz policije, u pitanju su pripadnici navijačkih grupa koji su okupili ispred Dorćol placa u Beogradu. Oni su nosili transparente sa zastavom Kosova preko kojeg je grb Srbije i natpis "Nema predaje" i skandirali su pogrdne parole Albancima.

Na samom ulazu u Dorćol plac i dalje je kordon policije a učesnici i posetioci festivala se upućuju na druge izlaze i savetuje im se da odatle ne idu peške.Većina posetilaca je i dalje u dvorištu Dorćol placa, a današnji festivalski program završen. Uoči incidenta na festivalu je trajala debata "Život sa sećanjem na nestale", a potom je održana projekcija dokumentarnog filma "Ferdonija" o nestalim licima tokom rata na Kosovu.

Festival "Mirdita dobar dan" otvoren je 29. maja u Centru za kulturnu dekontaminaciju, a pred sam početak manifestacije ispred CZKD se okupila i grupa od nekoliko desetina desničara koji su pevali navijačke pesme, a koje je kordon policije sprečio da pridju bliže mestu održavanja festivala. Prethodno je zbog festivala protestovalo i dvadesetak ljudi medju kojima je bila predstavnica desničarskog pokreta "Zavetnici" Milica Djurdjević Stamenkovski, a koji su rekli da je razlog njihovog dolaska to što se na tom festivalu "Kosovo tretira kao nezavisna država".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.