DESKO PRETIO DA ĆE SKOČITI U REKU! Opet FRKA u Rakiti, zakuvalo se, SAMO ŠTO SE NE POTUKU! (VIDEO)
Desko ne odustaje od svog cilja, Foto: Printscreen

borba traje

DESKO PRETIO DA ĆE SKOČITI U REKU! Opet FRKA u Rakiti, zakuvalo se, SAMO ŠTO SE NE POTUKU! (VIDEO)

Situacija je zategnuta

Objavljeno:

Uprkos zvaničnoj zabrani izvođenja daljih radova u selu Rakita, 29. maja je došlo do pokušaja da se radovi na izgradnji mini hidroelektrane nastave, nakon čega je nezadovoljstvo meštana danas kulminiralo.

U sukob investitora i meštana umešala se i policija, koja je stala na stranu investitora, ali su meštani ipak izdejstvovali trenutnu zabranu radova. Takođe, primetno je i da je lokalni put u Rakiti sav raskopan zbog radova.

Isto tako, predsednik mesne zajednice Rakita po imenu Desimir Stojanov poznatiji kao Desko blokirao je bagere na gradilištu.

Takođe, neko je prokomentarisao da se radovi izvode sa ciljem da se selo zatvori i kako će biti odsečeno od ostalih mesta ako se nastavi sa izvođenjem radova.

- Ograde su na sve strane, ovo je katastrofa.

Kako selo Rakita sada izgleda pogledajte u video snimku:

Isto tako, budući da građevinske mašine rade van gradilišta, predsednik mesne zajednice Rakita, Desimir Stojanov se popeo i na potporni zid i pretio je da će skočiti sa njega u reku.

Kako su mediji preneli, Stojanov je tražio sastanak sa građevinskim inspektorom u Babušnici koji je rešenjem zabranio radove na postavljanju cevododa za mini-hidroelektranu, ali do njega nije došao jer ga je uzalud čekao ispred kancelarije.

Takođe, još uvek nije poznat razlog zašto je predsednik mesne zajednice odlučio da siđe sa potpornog zida.

Budući da se celo selo diglo na noge, tim povodom se oglasila i narodna poslanica Marinka Tepić koja je kazala da se Desko koji je branio Rakitu sada nalazi kod kuće, a prethodno nije dozvoljavao radnicima da na bagerima nastave posao.

Tepićeva je navela da se meštani bune zbog radova koje izvodi investitor i da im je pravna pomoć ponuđena, da kontakt nije prekidan čak i kada se ne slikaju jer je bilo reči o tome.

Radi podsećanja, stanje u Rakiti je kulminiralo kada je policija uz podršku opštinske vlasti počela da juri meštane koji su došli da zaštite reku, a došla je i marica.

Šta vi mislite o svemu ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.