IPAK NE OSTAJE BEZ FOTELJE: Grčića smenjuju i šalju u Koridore UMESTO BABIĆA
Grčića smenjuju i šalju u Koridore umesto Babića, Foto: Beta / Miloš Miškov

biće prvi čovek koridora

IPAK NE OSTAJE BEZ FOTELJE: Grčića smenjuju i šalju u Koridore UMESTO BABIĆA

Umesto Grčića na čelo EPS-a će doći Saša Vlaisavljević, nekadašnji direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu

Objavljeno: 10:30h

Iako će u julu biti smenjen sa pozicije direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić ipak neće ostati bez funkcije jer će biti postavljen na mesto prvog čoveka preduzeća Koridori Srbije, saznaje Danas u dobro obaveštenim izvorima bliskim EPS-u.

Naši izvori tvrde da je vrh Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nezadovoljan negativnim imidžom EPS-a u javnosti zbog loših proizvodnih rezultata koji su doveli do većeg uvoza struje, grešaka u računima za električnu energiju i stalnih kritika da se tim preduzećem upravlja na neadekvatan i nestručan način što je glavna opasnost za stabilnost BDP-a.

Zbog toga je konačno prelomljeno da Grčić bude smenjen, ali se čeka najpovoljniji trenutak da to bude izvedeno kako bi posledice po interese vlasti bile što manje. Da bi se javnost zavarala da nije reč o smeni već o rutinskom prelasku na novu dužnost Grčić će na mestu direktora Koridora Srbije zameniti Zorana Babića, koji je podneo ostavku na tu funkciju nakon saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Drugi razlog zbog čega Grčić nije degradiran i sklonjen već mu je dodeljena „utešna nagrada“ u vidu direktorskog mesta u Koridorima je činjenica da ima podršku uticajnog krila SNS kome je na čelu Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova. Naime, Grčić se smatra pouzdanim kadrom beogradskog odbora SNS pa je formalno prelazak na novu funkciju a ne smena takođe i svojevrstan ustupak grupaciji oko ministra Stefanovića.

Međutim, da je u zbilji ipak reč o smeni potvrđuje to što će pored Grčića sa svojih funkcija otići svi njegovi najbliži saradnici, među njima finansijski i komercijalni direktor EPS-a.

Kako je Danas već pisao, umesto Grčića na čelo EPS-a će doći Saša Vlaisavljević, nekadašnji direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu koga podržava struja u SNS okupljena oko uticajnog biznismena koji je privatno veoma blizak predsedniku Srbije. Pored Vlaisavljevića spominje se još nekoliko imena, što iz redova aktuelnih rukovodilaca EPS-a što kadrova SNS sa strane, međutim, kako tvrde naši sagovornici, gotovo je sasvim izvesno da će konačni izbor pasti na bivšeg direktora surčinskog aerodroma. Osim podrške „biznismena veoma bliskog Vučiću“, preporuka mu je i to što je vrh SNS zadovoljan kako je rukovodio aerodromom.

Podsećanja radi, Danas je već pisao o rokadi na čelu EPS-a, to jest da će Grčića zameniti Vlaisavljević. Naši izvori tvrde da je do toga već trebalo da dođe, ali da je to ipak odloženo za jul zbog toga što je većina ljudi tada na odmoru te će smena na vrhu EPS-a i postavljanje Grčića za direktora Koridora Srbije proći sa znatno manje pažnje nego da se tako nešto obavi pre početka sezone letnjih odmora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.