GLAVE HAŠIMA TAČIJA I RAMUŠA HARADINAJA U CENTRU BEOGRADA: Ono što piše na njima je do sada NEVIĐENO! (FOTO)
Transparent ispred Birčaninove 21, Foto: Espreso.co.rs

haos

GLAVE HAŠIMA TAČIJA I RAMUŠA HARADINAJA U CENTRU BEOGRADA: Ono što piše na njima je do sada NEVIĐENO! (FOTO)

Na festivalu je ranije izbio incident, kada su okupljeni protivnici ovog festivala ispred zgrade u Birčaninovoj zahtevali da se skup obustavi

Objavljeno: 14:55h

U Centru za kulturnu dekontaminaciju u Birčaninovoj 21 u Beogradu večeras u 19 časova otvoren je šesti po redu "Mirëdita, dobar dan” festival.

Odmah pred otvaranje, izbio je sukob građana sa policijom. Mnogi su se okupili ispred zgrade u Birčaninovoj da bi protestovali zbog ovog festivala.

Na ulicama se mogao videti i transparent na kom su fotografije premijera tkz. Kosova Ramuša Haradinaja i kosovskog predsednika Hašima Tačija precrtane, a na njemu je ispisana poruka na engleskom jeziku: " The CIA’s most bloody killers, no deal!" što u prevodu znači: "Najkrvavije ubice iz redova CIA, nema dogovora!"

Na transparentu su precrtane glave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja
Na transparentu su precrtane glave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja foto: Espreso.co.rs

Na festivalu je ranije izbio incident, kada su okupljeni protivnici ovog festivala, na čelu sa pripadnicima Srpskog sabora Zavetnici, ispred zgrade u Birčaninovoj zahtevali da se skup obustavi.

“Mirëdita, dobar dan!“ festival je jedinstveni kulturni događaj koji od 2014. godine beogradskoj publici predstavlja kosovsku kulturnu i društvenu scenu. Uz predstavljanje umetnika i izvođača, predstavnika moderne kosovske kulturne scene, cilj festivala je da se susretima srpskih i kosovskih društvenih i kulturnih zajednica iniciraju promene i stvori tradicija saradnje, kojom će biti dat doprinos trajnoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jovana Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.