Besplatno kod LEKARA 294.000 ljudi!
Besplatno pregledan veliki broj ljudi/Ilustracija, Foto: Marina Lopičić, Ilustracija

veliki odziv

Besplatno kod LEKARA 294.000 ljudi!

Samo u Kliničkom centru Srbije u Beogradu bilo je juče angažovano više od 70 zdravstvenih radnika u 13 ambulanti

Objavljeno:

Besplatno, bez zdravstvene knjižice i zakazivanja juče se u 178 zdravstvenih ustanova, bolnica i domova zdravlja širom Srbije, a u organizaciji Ministarstva zdravlja, pregledalo 23.790 ljudi, a ukupan broj u svih dosadašnjih 14 akcija dostigao je gotovo 294.000 pacijenata!

Samo u Kliničkom centru Srbije u Beogradu bilo je juče angažovano više od 70 zdravstvenih radnika u 13 ambulanti, a mogli su da se urade hormoni štitaste žlezde i ultrazvučni pregled abdomena, a na klinici za očne bolesti KCS i pregledi oštrine vida i očnog dna.

Docent Snežana Polovina, internista endokrinolog, direktor Poliklinike Kliničkog centra, istakla je da je po 14. put organizovana akcija preventivnih pregleda:

- Značaj ovih preventivnih pregleda je u tome da se u pravom trenutku otkriju ili poremećaji ili već postojeće bolesti i onda mogu da se pravovremeno leče. Odziv građana na preventivne preglede zavisi i od ponuđenih pregleda. Bolesti štitaste žlezde dosta zanimaju naše građanstvo, jer su u porastu, a za samo dva sata bilo je čak 400 vađenja krvi u te svrhe.

Direktor Kliničkog centra u Kragujevacu, prof. dr Predrag Sazdanović, smatra da je prevencija najefikasniji način brige o zdravlju.

- Najviše građana imalo je problem sa digestivnim traktom, a tu su i onkološki pacijenti koji su prvi put pregledani - rekao je Sazdanović.

U prethodnim akcijama Ministarstva zdravlja mnogim pacijentima praktično je spasen život. Tako je više hiljada upućeno na dalje analize, ili zadržano na lečenju.

BONUS VIDEO:

AKCIJA NOVOSADSKE POLICIJE: Ovako je pao trostruki ubica! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.