DVADESET I PETI PROTEST U BEOGRADU: Građani se okupili kod Terazijske česme
25. protest po redu u Beogradu, Foto: Printscreen/Twitter

protest

DVADESET I PETI PROTEST U BEOGRADU: Građani se okupili kod Terazijske česme

Organizatori protesta su naveli da je tema ovonedeljnog okupljanja "podsećanje na sve žrtve režima za vreme trajanja protesta"

Objavljeno:

Dvadeset peti protest pod sloganom "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" počeo je u Beogradu.

Organizatori protesta su naveli da je tema ovonedeljnog okupljanja "podsećanje na sve žrtve režima za vreme trajanja protesta".

Okupljenim građanima na Terazijskoj česmi obratiće se glumac Bransilav Lečić, profesor doktor Čedomir Čupić i doktor stomatologije Aris Movsesijan.

Građani će krenuti uobičajenom rutom od Terazijske česme do RTS-a, a šetnju će završiti kod zgrade Predsedništva.

Prvi protest dela opozicije održan je 8. decembra i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

Upućeni su zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Na jednom od prethodnih protesta, demonstranti su uputili tri zahteva. Prvi je formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova. Drugi je izbor novog sastava REM-a na ravnopravnim osnovama i na predlog poslaničkih grupa vlasti i opozicije.

Treći zahtev je izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a i RTV-a, a koje bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti i koje bi ravnopravno delegirala i vlast i opozicija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.