KOREJAC DAVID JE ŠAMPION IZ SRPSKOG JEZIKA: Ima dobro objašnjenje zašto je izabrao baš da živi u NAŠOJ ZEMLJI!
David Do, Foto: Naučna Brainz TV/facebook/printscreen

genijalac

KOREJAC DAVID JE ŠAMPION IZ SRPSKOG JEZIKA: Ima dobro objašnjenje zašto je izabrao baš da živi u NAŠOJ ZEMLJI!

Iako je šampion srpskog jezika David se zanima za matematiku, latinski, geografiju

Objavljeno:

David Do (16) poreklom iz Južne Koreje učenik je devete beogradske gimnazije "Mihajlo Petrović Alas", a trenutno je šampion Beograda na takmičenju iz srpskog jezika.

David je rođen u Srbii, a roditelji su se doselili iz jednog ostrvskog mesta koji je nama Srbima veoma teško za izgovoriti, sa čime se složila i Davidova majka koja za Espreso kaže da njen sin ne voli mnogo da se eksponira.

- Nema mobilni, nema društvene mreže i jako je povučen. Dosta uči, pa ne čudi što je tako dobar u školi - objašnjava majka i dodaje da se kući priča na korejskom, ali da je srpski jezik dobro savladao.

Na pitanje zašto su baš izabarli Srbiju kao zemlju u kojoj će potražiti boji život i osnovati porodicu, kratko nam je rekla:

- Suprug je došao ovde da radi, a svaka zemlja ima i svoje dobre i loše strane - kaže Suzana Do koja potvrđuje našu konstataciju da se David bolje služi srpskim nego pojedini Srbi , ako uzmemo u obzir da su mu roditelji Korejci!

Iako je šampion srpskog jezika David se zanima za matematiku, latinski, geografiju.

Kako je rekao, sebe vidi u Beogradu za nekoliko godina jer je ipak, ovde više navikao.

David Do u školi
David Do u školi foto: Naučna Brainz TV/facebook/printscreen

- U osnovnoj školi se nisam takmičio baš skoro uopšte, a u srednjoj sam išao na takmičenje iz matematike, srpskog i latinskog jezika. Matematiku sam išao ove godine i stigao do gradskog takmičenja. Na latinskom sam bio prošle godine i bio sam prvi na državnom, a iz srpskogsam trenutno ove godine stigao do gradskog takmičenja, gde sam bio prvi - rekao je nedavno David za Brainztv.

Prvo mesto na latinskom osvojio je zbog tačnosti, ali i lepote prevoda. On ume da pronađe pravi prevod, vrlo je načitan, ima jednu širinu, poznaje prave izraze i potpuno u našem duhu može da prevede - pohvalila je za Brainztv svog učenika profesorka latinskog Vesna Dimitrijević

Kada ga neko pita da li je Srbin ili Južnokorejac, ipak se drži odgovora za svoje poreklo, ali dodaje da razmišlja na isti način kao Srbi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.