PROTEST TAKSISTA: Inspekcija da sankcioniše CarGo, Cammeo i kombi prevoznike!
Taksi komora neće protestovati zajedno sa taksi udruženjem SITAB u ponedeljak, ali neće ni sprečavati svoje članove da se tom protestu pridruže, kaže njihov predstavnik Boško Vukojević, Foto: Filip Plavčić

TRAŽE SVOJA PRAVA

PROTEST TAKSISTA: Inspekcija da sankcioniše CarGo, Cammeo i kombi prevoznike!

Oni su na protestu sakupljali potpise koje će uputiti saobraćajnoj inspekciji pozivajući inspektore da, kako kažu, rade svoj posao

Objavljeno:

Taksisti okupljeni u Privrednoj taksi komori Srbije, održali su protestni skup ispred zgrade inspekcijskih organa Grada Beograda zbog, kako su naveli, nesprovođenja zakona o prevozu putnika i nesankcionisanja udruženja CarGo, Cammeo, kao i internet kombi prevoza "od vrata do vrata".

Oni su na protestu sakupljali potpise koje će uputiti saobraćajnoj inspekciji pozivajući inspektore da, kako kažu, rade svoj posao.

Taksisti kažu da su im firme koje putnike prevoze preko internet aplikacija nelojalna konkurencija, koja im ugrožava egzistenciju, i kao primer navode da su pazari taksista u noćnoj smeni opali za 40 do 50 odsto.

Taksi komora neće protestovati zajedno sa taksi udruženjem SITAB u ponedeljak, ali neće ni sprečavati svoje članove da se tom protestu pridruže, kaže njihov predstavnik Boško Vukojević.

foto: Printscreen Youtube

"Promenili smo format protesta zato što ne želimo ovog puta da remetimo svakodnevne aktivnosti naših sugrađana, i ne želimo da politizujemo naše esnafske zahteve. Ono što tražimo jeste da se sprovodi zakon, ono što tražimo jeste da nadležni organi koji su dužni za sprovođenje zakona rade svoj posao. Da li ćemo to dobiti? Dobićemo", uveren je on.

Vukojević dodaje i da se taksisti bore za sprovođenje zakona i ni za šta drugo. "Zašto je država donosila zakon ako ga ne sprovodi", upitao je.

Bonus video

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.