BABA MI JE NA SAMRTI PONAVLJALA DA NISAM NJIHOV! Na sahrani oca sam saznao da sam ukradena beba!
Ilustracija, Foto: Profimedia

decenijama živeo u zabludi

BABA MI JE NA SAMRTI PONAVLJALA DA NISAM NJIHOV! Na sahrani oca sam saznao da sam ukradena beba!

Veliki skandal poslednjih dana potresa Srbiju. Priča o "ukradenim bebama" ponovo je obnovljena.

Objavljeno:

Muškarac iz Aleksinca (38), koji tvrdi da ima dokaze da je ukraden u porodilištu, za strašnu istinu o svome poreklu saznao je na sahrani čoveka za kojeg je mislio da mu je biološki otac.

Tada je jedan rođak u posmrtnom govoru za pokojnika rekao:

"Bio si veliki čovek, odgajao si tuđe dete!"

Pre toga, prve sumnje o tome ko su mu roditelji u ovom čoveku probudile su reči njegove babe, koja ga je na samrti pozvala i rekla mu:

"Ti nisi naš".

Kada se uverio u istinu o svom poreklu, čovek iz Aleksinca, čije ime se i dalje čuva u tajnosti, obratio se Vladinoj komisiji za nestale bebe i potom saznao da je najverovatnije ukraden u porodilištu u Kruševcu, odmah po rođenju, 3. marta 1981. godine, pišu beogradski mediji.

Kako se saznaje, nesrećni čovek je više od tri decenije živeo u zabludi ko su mu roditelji, i sada se neće smiriti dok ne sazna ko su mu biološki otac i majka.

Prva sumnja kod njega pojavila se kada mu je baba na samrti pozvala i u pola glasa mu rekla:

"Sine, moraš da znaš jednu stvar, ti nisi naš". On u tom trenutku nije tačno znao šta to znači, pitao je babu da mu pojasni, ali je ona samo ponavljala "Ne, ti nisi naš, ti nisi naš...". Trudio se da ne uzima njene reči zdravo za gotovo, mislio je da baba svašta priča u samrtnom ropcu, ali ga je ipak kopkalo šta je htela da kaže i da li se iza toga nešto krije. I onda je na očevoj sahrani saznao strašnu istinu – navodi izvor i dodaje:

- Kada je umro čovek koga je ovaj mladić celog života smatrao ocem, tokom posmrtnog govora jedan od rođaka je rekao za pokojnika "Bio si veliki čovek, odgajio si tuđe dete." Bio je to grom iz vedra neba. Mladiću se odjednom sve otvorilo, ostao je u šoku! Znao je da se to odnosi na njega, jer nije imao braće i sestara. Tada se setio i babinih reči, shvatio da ono njeno "Ti nisi naš" zapravo znači da nije biološko dete svojih roditelja.

Navodno, ovaj mladić, danas već čovek sa 38 godina, tražio je tada od majke da mu otkrije pravu istinu.

Rekao je joj je da neće progovoriti sa njom ni reč sve dok mu ne otkrije ko je on u stvari! Majka je dugo i uporno tvrdila da ne postoji nikakva tajna, da je pogrešno protumačio govor na očevoj sahrani, da je baba svašta pričala na samrti... Ipak, na kraju mu je priznala da ga ona nije rodila. Rekla je da je njegova biološka majka jedna žena iz Kruševca, ali da ne zna ništa više od toga – naveo je poznanik nesrećnog čoveka.

Nesrećni čovek, tragajući za svojom prošlošću, obratio se tada Komisiji za nestala lica, u želji da sazna da li je zaista ukraden u porodilištu.

- Počeo je da traga za dokumentima iz tog doba, ali je većina papira odavno uništena, nema ih čak ni u arhivama. Ipak, došao je do protokola iz porodilišta na kojem su pored njegovog imena kao otac i majka bile upisane potpuno nepoznate osobe. Zajedno sa ljudima iz Komisije počeo je da traga za njima i vrlo brzo je saznao da oni ne postoje, da su izmišljeni i da se ne pominju ni u jednom drugom dokumentu sem tog. Kada je pročitao dokument kojim ga njegova "izmišljena, nepostojeća majka" daje na usvajanje ljudima koji su ga odgajili , shvatio je da je žrtva velike prevare, da je zapravo jedan od mnogih ukradenih beba. Bilo mu je jasno da je njegovoj pravoj majci rečeno da je beba mrtva. Sada je pred njim težak posao. Pitanje je da li njegova biološka majka uopšte živa.

Dragica Đurđević (71) iz Kruševca, žena koja već godinama živi sa ubeđenjem da joj je dete davne 1981. ukradeno u kruševačkom porodilištu, kaže da je čovek iz Aleksinca možda baš njen sin, pišu beogradski mediji.

- Imala sam 33 godine kada sam se porodila. Sećam se da sam ušla u sedmi mesec i otišla na pregled, jer mi je doktor rekao da trudnoća mora da se prati. Međutim, lekar koji je tog dana bio dežuran rekao mi je da moram da se porodim pre vremena. Tako je i bilo. Porodila sam se popodne i znam da sam rodila muško dete. Kada se rodio, plakao je i delovalo mi je da je sve u redu. Ali stavljen je u inkubator zbog prevremenog rođenja. Sutradan je došla dežurna doktorka i saopštila da mi je sin preminuo. Bila sam očajna – kaže Dragica.

- Dugo me je kopkalo šta se zaista desilo sa mojim detetom, a sumnje su postaje jače kada sam posle 20 godina srela poznanicu, inače ženu koja je bila babica na mom porođaju. Pitala me je kako mi je sin koga je ona porodila. Čudila sam se kako ne zna šta se desilo, jer sam verovala da bi zapamtila da mi je dete umrlo. I sada, kada sam pročitala priču o ukradenoj bebi iz kruševačkog porodilišta, pitam se da to nije moj sin – zaključila je Dragica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/beogradski mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.