DA LI ĆEMO DOBIJATI VEĆE RAČUNE ZA STRUJU? Ministar je KONAČNO otkrio hoće li biti POSKUPLJENJA koje traži MMF
Račun za električnu energiju, Foto: Espreso

SVE JE JASNO!

DA LI ĆEMO DOBIJATI VEĆE RAČUNE ZA STRUJU? Ministar je KONAČNO otkrio hoće li biti POSKUPLJENJA koje traži MMF

Evo da li će biti poskupljenja

Objavljeno: 21.05.2019. 09:17h
  • 14

Elektroprivreda Srbije nije za sada podnela zahtev za povećanje cene električne energije, izjavio je ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je za RTS rekao da je tema poskupljenja struja bila daleko više prisutna u medijima nego što je bila deo razgovora sa MMF-om.

"Međunarodne finanisjke institucije uvek preporučuju da Srbja kao zemlja koja ima najnižu cenu električne energije u Evropi da tu cenu koriguje, i mi im uvek kažemo da to mora da bude deo ozbiljnih matematika, analiza", rekao je Antić.

Ponovio je da EPS nije podneo zahtev za poskupljenje struje.

"Mi imamo aranžman sa Svetskom bankom i obavezu da razmatramo sve finansijske paramentre koji će garantovat finansijsku održivost Elektroprivrede Srbije i njihove performanse da mogu da investiraju, održavaju sistem. Tako da svake godine mi sa Svetskom bankom imamo matematiku na osnovu koje se analiziraju svi ukupni parametri od naplate, gubitaka, stanja na ukupnom tržištu do efikasnosti upravljanja", rekao je Antić.

foto: Marina Lopičić

Cena elektrčne energije, kako je podseto, nije povećana 2018. "Šta će pokazati matematika za 2019. godinu, to ćemo videti", zaključio je Antić.

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media