SRBI SRUŠILI MONSTRUMA KOJI JE KOŠTAO 2 MILIJARDE DOLARA! Otkrivena najveća TAJNA NATO BOMBARDOVANJA!
Avion / Ilustracija, Foto: Tanjug

PAO JE

SRBI SRUŠILI MONSTRUMA KOJI JE KOŠTAO 2 MILIJARDE DOLARA! Otkrivena najveća TAJNA NATO BOMBARDOVANJA!

Srbi srušili čudovište vredno dve milijarde dolara...

Objavljeno:

Američki strateški bombarder B-2, koji po komadu košta oko dve milijarde dolara, a čije je kodno ime "Duh Misurija" , srušen je pre dve decenije tokom bombardovanja Srbije, ali Amerikanci to nikada nisu priznali, prenose beogradski mediji.

- 20. maja 1999. godine pripadnici 250. brigade protivvazdušne odbrane, koji su dva meseca ranije oborili američki F-117A, pogodili su iznad Surčina kod Beograda, na 5.000 metara visine, "veliki cilj", koji se potom srušio u Spačvansku šumu u Hrvatskoj.

Oboren je B-2! Reč je o prvoj iz serije najskupljih letelica američkog ratnog vazduhoplovstva nazvanoj "Duh Misurija" , "stelt" (nevidljive) tehnologije kao i F-117A, predatoj u decembru 1993. 509. bombarderskom Vingu u bazi Vajtmen - otkriva za medije osnivač Srpsko-ruskog centra Boško Kozarski i ističe da se NATO nikada nije oglasio ovim povodom.

Pretpostavlja se da je direktna šteta za američku vojnu industriju iznosila više stotina milijardi evra. "Duh Misurija" koji je 13 dana ranije razorio kinesku ambasadu u Beogradu, pogođen je pri povratku u grupi s još dva aviona, s kojima je razorio bolnicu "Dr Dragiša Mišović" , pri tome ubivši četiri nedužna pacijenta - navodi on i dodaje da ostaje misterija zašto zvanični Beograd nikada nije potvrdio ili demantovao ove navode.

- Brojni svedoci su potvrđivali da se "nekakvo ogromno crno čudo srušilo u Spačvanske šume i da je iz Tuzle odmah stigao bataljon američke vojne policije koji je blokirao teren, nakon čega je skinut sloj od dva metra zemlje na mestu gde je to čudo palo, te je sva ta zemlja pažljivo spakovana i odneta".

Osim ovih svedočenja i pripadnici Trećeg diviziona 250. raketne brigade su tvrdili da su srušili B-2 - navodi Kozarski.

I nakon dve decenije, priče o oborenom "Duhu Misurija" se ne stišavaju. Prema pisanju medija, ovaj avion pogođen je sistemom "neva" sa dve rakete, a komandant PVO tadašnje Vojske Jugoslavije, general Bane Petrović, prvi je divizion doneo vest šta su oborili tog 20. maja.

BONUS VIDEO:

MISLITE DA SU RUPE NA NAŠIM PUTEVIMA OGROMNE? U ovom krateru ČOVEK JE NESTAO! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.