OVO SU SVE PUTARINE OD BEOGRADA DO PREŠEVA: Ovoliko para morate da spremite ako idete u Grčku OD 1. JULA!
Postojaće 4 naplatne rampe (ilustracija), Foto: Marina Lopicic

kako vam se čine?

OVO SU SVE PUTARINE OD BEOGRADA DO PREŠEVA: Ovoliko para morate da spremite ako idete u Grčku OD 1. JULA!

Nove cene putarine moraju da prođu komplikovanu proceduru dok ne budu u upotrebi, otkriva izvor.

Objavljeno:

Od Beograda do makedonske granice biće postavljene četiri naplatne rampe: kod Vrčina, pred Nišom (Nais), kod Doljevca i kod Preševa.

- Naplaćivanje putarine na kompletnoj deonici autoputa od Doljevca do Preševa počeće od 1. jula i iznosiće 3,64 dinara po kilometru. Kako između te dve naplatne rampe ima 116 km, lako je izračunati da će na tom delu autoputa putarina koštati oko 420 dinara. Dok nije pušten deo autoputa kroz Grdelicu, putarina na ovoj trasi bila je 80 dinara - govori za beogradske medije izvor iz "Puteva Srbije" i dodaje da će od 1. jula oni koji krenu iz Beograda do makedonske granice platiti oko 1.430 dinara putarine:

Putarine na Koridoru 10

Beograd (Vrčin) - Niš (Nais) 800 dinara Niš (Nais) - Doljevac 210 dinara Doljevac - Preševo 420 dinara* Ukupno: 1.430 dinara* * od 1. jula, cene još nisu zvanične

- Računica je veoma jednostavna, od Beograda do Niša plaćaće se kao i do sada 800 dinara, a od Niša do Doljevca 210. Kada se tome doda nova cena putarine od Doljevca do Preševa od 420 dinara, dolazimo do cifre od 1.430 dinara, koju će plaćati vozači kada krenu od Beograda i dođu do granice sa Severnom Makedonijom.

Nove cene putarine moraju da prođu komplikovanu proceduru dok ne budu u upotrebi, otkriva izvor.

- Novi cenovnik mora da prođe i da ga odobri pet ministarstava, zatim ide na Vladu. Sve to iziskuje dosta vremena. Realno je očekivati da naplata putarine od Doljevca do Preševa počne od 1. jula - navodi izvor iz "Puteva Srbije" za beogradske medije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.