Rešili ste da kupite auto na Sajmu? Espreso vas upoznaje sa najboljom ponudom za vaš džep! (FOTO)

Svi gledaju, poneko i kupi

Rešili ste da kupite auto na Sajmu? Espreso vas upoznaje sa najboljom ponudom za vaš džep! (FOTO)

Gutajući očima izložene modele, ali i hostese pored njih, vodili smo se mišlju "može li ovde da se pazari i nešto pristupačno"?
Objavljeno:

Jedan "mustang" i nekoliko švapskih "zveri" sa više od tri nule u ceni, nebitno da li iz Štutgarta, Ingolštata ili Minhena, prodate su odmah, već prvog dana Sajma. Priča se da je ista sudbina zadesila i oba izložena "bentlija". Dakle, kao i svake godine, prvo su otišli oni najskuplji i najluksuzniji automobili. Overili smo Sajam, nećete verovati koliko koštaju najskuplji, a koliko najjeftiniji automobili! (FOTO) Ovde ćemo, zato, baviti nekim pristupačnijim modelima i premijerama sajma. "Jeftino" je, od čoveka do čoveka, krajnje relativan pojam, ali recimo da smo se ograničili na najvišu cenu od oko 20.000 evra. Nedaleko po ulaza u Halu 1 dočekuje vas novi Fijat Tipo, moderna i lepa limuzina nešto agresivnijeg dizajna sa cenom od 12.000 evra, za osnovnu verziju sa motorom od 1,4 litra i 95 konjskih snaga. Reno je pravo sa Ženevskog salona doterao novi Megan, koji može pazariti za oko 12.900 evra. Hjundai je prikazao novi I20, zanimljiv gradski automobil vrlo dopadljivog izgleda sa početnom cenom od 9.900 evra. Na Sitroenovom štandu nam je za oko zapao novi i ne baš jeftini DS3 (izloženi model košta oko 20.000) kao i vrlo atraktivni korsover C4 Kaktus sa početnom sajamskom cenom 12.990 evra. Suzuki je kupcima ponudio novu "vitaru", koja sa početnom cenom od 13.800 evra predstavlja jedan od pristupačnijih modela u SUV segmentu. Tu je i novi "baleno", zanimljiv porodični hečbek koji još uvek nema cenu, budući da njegova prodaja počinje tek u junu. Pežo kupcima nudi mali model 108, jedan od najsimpatičnijih automobila u svojoj kategoriji, kao nešto veći, stariji i poznatiji 208. Oba modela se imaju istu početnu ceni - 9.900 evra. Veliko interesovanje izaziva automobil godine u Evropi za 2016. godinu Opel Astra, čija osnovna verzija ima početnom cenom od 13.600 evra. Južnokorejska Kia se predstvalja potpuno novim modelom popularnog SUV-a "sportidž". Početna cena ovog atraktivnog gradskog terenca sa sajamskim popustom je tačno koji smo na početku naveli 19.900 evra. U segmentu SUV vozila izutetno je zanimljv i novi terenac Hondin HR-V, čija osnovna cena je tek nešto iznad 20.000 evra. Jedna od zanimljivijih "pojava" ovog sajma je Tojotin izložbeni model "mirai", automobil budućnosti koga pokreću gorivne ćelije. Mirai se još dugo neće naći na putevima Srbije, ali ni mnogo razvijnijih i bogatijih zemalja, budući da samo mali broj njih ima organizovan sistem snabdevanja vodonikom.

Muške hostese na Sajmu 2017. Kometarišući tvrdnje da je slogan ovogodišnjeg salona "Šta žene čini srećnim" seksistički, direktor marketinga Beogradskog sajma Aleksandar Ivković je to negirao navodeći da je cilj te kampanje da se popularišu žene kao vozači i da se ukaže na to da one donose odluku o kupovini automobila, kada je boja i dizajn u pitanju. Prema njegovoj oceni, mogući nastavak ovakvog pristupa mogla bi bude ideja da umesto hostesa na štanovima rade "hostovi", o čemu će se razmišljati za sledeću godinu.
povoljnosti pri kupovini vozila
kreditiranje otplatom rata bez učešća moguće kupiti i na beskamatni kredit ovogodišnji Sajam automobila
svakako ima šta da se vidi veliki broj sjajnih oldajmera

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.