PATRIJARH IRINEJ I VRH SPC POSLE VUČIĆA, ODLUKE SABORA PRENELI KARAĐORĐEVIĆU! Održana TAJNA VEČERA na BELOM DVORU
Vladike SPC na večeri u Belom dvoru, Foto: Fejsbuk

SVI SU DOŠLI NA DVOR

PATRIJARH IRINEJ I VRH SPC POSLE VUČIĆA, ODLUKE SABORA PRENELI KARAĐORĐEVIĆU! Održana TAJNA VEČERA na BELOM DVORU

Tradicionalno okupljanje na Dvoru Karađorđevića...

Objavljeno:

Patrijarh Irinej i vladike Srpske pravoslavne crkve koje su učestvovale na Saboru, nakon njegovog završetka večerali su na Belom dvoru i preneli svoje utiske prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću!

Kako saznaje Espreso.co.rs vladike su na večeri koja je organizovana njima u čast do detalja prenele svoje zaključke sa Sabora i o svemu obavestili Karađorđevića.

- Nije tajna da se posle svakog Sabora SPC organizuje večera na Dvoru. To je postala jedna lepa tradicija. Na toj večeri patrijarh Irinej i vladike pričaju sa prestolonaslednikom i članovima Krunskog saveta o svojim donešenim odlukama - otkriva naš izvor.

Svoje utiske sa večere izneo je i prestolonaslednik Aleksandar karađorđević koji je na svom fejsbuk profilu napisao:

"Večeras smo se tradicionalno okupili u Belom Dvoru povodom zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora. Mi negujemo ovo tradicionalno okupljanje, jer ono daje primer sloge i saradnje na opšte dobro. Crkva i Kruna su dve institucije u našoj zemlji koje donose stabilnost. Srbiju očekuju značajne odluke, i verujem da će i ovaj put sveti duh nadahnuti rad naše Crkve, jer kada pastiri znaju šta im je činiti, stado je sigurno. Neka Bog blagoslovi naš narod i našu zemlju".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.